m&m salat

Gulerodsfrikadeller

Photobucket

Photobucket

Forleden bestod aftensmaden af disse vegetariske frikadeller. De er utrolig nemme, billige at lave og kan spises til et hav af lækre salater. 

Jeg brugte nedenstående opskrift, næste gang vil jeg dog bruge en smule mere mel og sesam, da jeg synes der skulle lige lovlig meget rasp i, for at få dem sammenhængende. Desuden skal man huske at stege dem på temmelig svag varme og ikke være utålmodig, mine blev nemlig lige klæge nok indeni.

 

Ingredienser:
300 g revne gulerødder
2 hakkede forårsløg
1 lille bundt hakket persille
Friskhakket basilikum
5 spsk sesamfrø
2 spsk hvedemel
1 dl mælk
2 små æg
ca. 5 spsk rasp
salt og peber efter smag

  Bland gulerødderne og krydderurter i en skål, vend mel og sesam heri. Æg og mælk røres i. Tilsæt rasp til farsen virker sammenhængende. Form til frikadeller og steg på begge sider. Steg i olie og sørg for at den er godt varm inden frikadellerne kommes på panden.

Velbekomme ;-)

10 kommentarer

 • Super opskrift på frikadeller, som nu er blevet en ny klassiker her i huset. Da mine unger ikke er vilde med for grove gulerødder, får farsen en tur i min “foodprocessor” for at findele den endnu mere. Tak for opskriften :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • laura

  Kan man bage dem i ovnen i stedet for at stege dem på panden? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ja, det kan du godt. De bliver lidt tørre, men det kan sagtens gå afhængig af tilbehøret :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej! Rasp, är det detsamma som ströbröd? Det man brukar smöra formar med tex.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Uh, den er svær ;) Ja rasp er “krummer”, men ikke den grove slags – som i ymerdrys fx. Ved ikke helt hvordan jeg skal forklare det – men ja, en slags krummer af hvederasp : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor lyder de spændende.
  Jeg har tit kigget mig omkring efter kødfrie ‘lookalike’ retter, uden rigtig at have fundet nogle, som indeholder ingredienser, som enten er møgdyre (for en på SU) eller bare helt vildt mærkelige.. Tøhø. Den her ser overskuelig ud. Så det skal jeg helt sikkert prøve.
  Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Haha, ja jeg kender godt problemet. Så er det de mærkeligste ingredienser, som man derefter har stående bagerst i skabet.
   Disse er dog nemme, ligetil og smager super godt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] …gulerødderne er en af de grøntsager som indeholder flest A-vitaminer. Vitamin A er nødvendig, for blandt andet udvikling og bevarelse af godt syn, normal vækst og knogledannelse – derudover er vitamin A vigtigt i forhold til infektioner og er med til at gøre os modstandsdygtige. Så der er slet ingen undskyldninger for ikke at sætte tænderne i den orange grøntsag. Der findes et utal af lækre retter med netop gulerodden. Se eksempelvis Christinas indlæg. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hood

  Mmmm… Disse frikadeller smager meget godt og endnu engang tak for opskriften

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

m&m salat