Grøn-sag

Kartoffellasagne

I weekenden da vi havde gæster til spisning, var maden bygget op om efterårets grøntsager og nem tilberedning.
Det hele gik lidt stærkt, hvorfor jeg ikke nåede at tage et ordentligt billede. Billedet her, er stjålet fra kogebogen “Aarstidernes Livretter”.

Jeg lavede en stor omgang rodfrugter (selleri, pastinak, rødbeder og gulerødder i olie og sesam), kyllinge filleter i parma skinke svøb, spinatbrud og denne kartoffellasagne.

Jeg synes den blev god – mindede en del om traditionelle flødekartofler, dog en smule sundere. Den friske citrussmag og de knasende lasangeplader på toppen, gjorde noget rigtig godt for retten. 

opskrift
1 kg bagekartofler
400 g løg
1 porre
3-4 dl mælk/fløde
2 fed hvidløg
revet skal af 1 citron
100 g friskrevet parmasan
lasagneplader

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, læg dem i en gryde med kogende vand, sammen med det finthakkede løg og lidt salt. Giv det et opkog. Hæld herefter vandet fra, men gem en smule til senere.
Skær porren i skiver og vend dette med løg/kartofler.
Bland mælk, presset hvidløg, citronskal og parmasan.
Hæld lidt af mælkeblandingen i et ovnfast fad, læg plader og et lag kartoffelblanding og så videre…
Spæd evt til med lidt af kartoffelvandet.  Slut af med plader og dæk fadet med staniol. Bag lasagnen ved 200 grader i 50 min. Fjern staniolen de sidste 10 min, hvis ikke lasagnen i forvejen har taget farve og er gylden.

/C

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn-sag