• ···
New kid on the blog

Luftige brud

Photobucket 

 
Dette er resultatet af formiddagens bageprojekt.
Disse lækre gulerodsbrud er nemme og lave, og smager rigtig godt.
Bollerne er lækre når de er nybagte, men kan også sagtens fryses ned.

Her er min opskrift:

1 dl græskarkerner
2 dl solsikkekerner
5 mellemstr. gulerødder

5 dl vand
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk honning
1 dl havregryn
1 dl rugmel
Cirka 800 g. mel (til rette konsistens opnås)

Opløs gær i det lunkne vand, tilsæt revne gulerødder, kerner, honning og salt.
Rør havregryn, rugmel og hvedemel i. Når der ikke længere kan røres rundt, hældes dejen ud på bordet og æltes.
Stil dejen til hævning i 45 minutter.
Efter hævning sættes dejen af i klatter (fx med to skeer) på bageplader, hvorefter de efterhæver i 45 minutter.

Bag bollerne ved 200gr i 12 minutter, eller til de er gyldne.
Denne opskrift gav mig 24 boller, afsæt bollerne med godt mellemrum da de hæver en del.

/C

   

4

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New kid on the blog