• ···
Bagerens

Marcelkagen


I weekenden lavede jeg denne bløde chokoladedrøm. Den var nem at gå til, det eneste der ødelagde det lidt for mig var, at jeg kun kunne skaffe en noget stor springform, hvorfor kagen blev temmelig flad og laget med chokolademousse ovenpå blev skuffende tyndt. Så husk lige at vær obs på det :- )

Opskrift
225 g mørk chokolade
1 stang vanilje
75 g smør
4 pasteuriserede æggeblommer
6 pasteuriserede æggehvider
6 spsk sukker
4 spsk hvedemel

Hindbærcoulis; 200 g friske hindbær + 60 g sukker + mynteblade til pynt

Tænd ovnen på 180 grader. Hak chokoladen groft. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Smelt chokolade, vanilje og smør sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Vend de stive æggehvider i chokoladecremen, tag cirka 1/3 af chokolademoussen over i en skål og sæt denne i køleskabet.
Sigt melet i, og vend denne i resten af chokolademoussen. Hæld dejen i en smurt springform (ca 22 cm) og bag kagen i cirka 20 min.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle i formen. Fordel resten af chokolademoussen på toppen af kagen og sæt den koldt indtil servering.

Hindbærcoulis; blend hindbærrene sammen med sukkeret.

For det bedste cremede resultat, skal kagen tages ud af køleskabet en halv time før servering. Jeg serverede kagen med lidt vanilje is og den friske hindbærcoulis til. Mums den var god!

/C

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagerens