Marcelkagen

Spinatboller

Som jeg skrev forleden, var jeg opsat på at finde en lækker opskrift på spinatboller. Som sagt, så gjort – og resultatet blev rigtig lækkert!

Jeg fik 22 lækre boller, der både egnede sig perfekt som madbrød (med oregano og sesam på toppen) og som madpakke-boller.
Næste gang vil jeg blende spinaten, så dejen får den fine grønne farve som bagerens har!

opskrift:
50 g gær
5 dl lunkent vand
200 g frossen (nu optøet) spinat
200 g fromage frais (skyr, kvark eller hvad du har stående)
1 tsk sukker
2 tsk salt
50 g græskarkerner (cirka – jeg tager bare en lille håndfuld af hver)
40 g solsikkekerner (cirka…)
100 g groft mel (jeg brugte rug mel)
800 g hvedemel (cirka)

De våde ingredienser + spinat mixes, herefter kommes kerner i, hvorefter melet blandes i. Dejen æltes godt og sættes til hævning i 45 min.
Form boller eller flutes af dejen og lad den efterhæve på bagepladen i 1/2 time. Pensel evt med sammenpisket æg.
Bages i 15 min ved 200 grader varmluft.

/C

18 kommentarer

  • Summer

    De blev rigtig gode :) Luftige og lækre og meget mættende! Det eneste problem er dog at de ikke smager af ret meget, så det skal jeg nu til at finde ud af :) Evt. med lidt mere salt. Men de ting som jeg tilsatte giver en fantastisk luftighed til brødene :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Summer

    Jeg har lige lavet dejen og sat den til hævning. Jeg har brugt creme fraiche i stedet for fromage fraiche, og så har jeg tilsat 2 tsk honning, en sjat mælk og en lille smule flydende becel. Jeg fik inspiration fra andre sider med spinat boller. Jeg skriver tilbage om de bliver vellykket :-)

    Jeg brugte kun hvedemel da jeg ikke havde andet og ingen kerner da min mand ikke kan lide det i brød bagværk.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Dejligt med bagværk til hævning. Det lyder da som nogle gode justeringer, det er jo om at finde inspiration fra alle kanter.
      Meld endelig tilbage om resultatet :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete

    Kan afsløre at man også sagtens kan bruge hakket grønkål :-) Skulle bage de gode boller her i formiddag og fandt ud af, at det var den “forkerte” pose jeg havde fået fat i – altså grønkål og ikke spinat…….. Prøvede alligevel og resultatet blev super godt :-) Jeg brugte også rugmel og kom så også et par håndfuld havregryn i og dermed det mindre hvedemel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for tilbagemelding!
      Det var da en rigtig god idé med grønkålen. Jeg har kæmpe vinter crush på grønkål, så det må klart prøves :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] til forkost, når jeg er i skole. Så jeg har bagt nogle lækre spinatboller, som jeg fandt på Smagsløjers blog! Mumse mumse.. Glæder mig helt til forkost i morgen […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hvis man ikke har varmluft, hvor lang tid og hvor mange grader skal de så bages ved?

    Mvh.
    Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Pernille. Bag du dem bare på samme måde som ved varmluft, du kan bare kun have en enkelt plade inde ad gangen : -)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hej :) Rigtig lækker opskrift, og super lækre boller. Skal dog lige høre om det kan passe, at du får 22 boller af dejen? Det højeste antal jeg har kunnet få, var 14, og der kunne de godt nok ikke blive mindre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Mathilde. Mange tak for det. Godt du kan lide bollerne. Ja – jeg får altid omkring 20 stk. Brugte du både hvedemel og rugmel og lod den hæve godt?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liva

    Øhh hej.. tænkte om du ikke kunne besvare min mail.. også selvom du ikke er interesseret. Bare så jeg ved det..
    mvh.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Liva,
      Du skulle meget gerne have fået svar :-) Tjek evt. dit spam filter. Ellers sender vi den igen :-)

      Smil fra Maria & Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • lone

    Hej, jeg synes, at disse boller blev utrolig klistret inden i på trods af, jeg dobbelttjekkede alle ingredienserne samt tjekkede målene flere gange.

    Hilsen Maja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hmm. Det lyder mystisk. Jeg har lavet disse boller en masse gange, og de virker nu for mig. Måske dit spinat ikke er drænet nok for vand? Så bliver de nok meget mere klistrede :)
      /Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liva

    Hejsa! Elsker de her spinatboller -uhmm…
    Jeg tænkte på om i måske havde en e-mail adresse jeg må få, så jeg kan skrive til jer om en idé?
    Mvh,
    Liva.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Um, hvor ser de gode ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave snart :-)

    Det er en rigtig fin blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcelkagen