Tomatkiks med ost

Disse små snacks laver jeg gerne som en del af forretten eller bare som mundhapsere inden maden. Kiksene kan sagtens laves i god tid, bare de opbevares i en lufttæt bøtte, og uden fyld selvfølgelig. Du kan udstikke/skære kiksene lige som du ønsker, jeg brugte et champagneglas til at få ensartede dutter. Du kan bruge lige de krydderurter og krydderier du bedst kan lide i osten. Jeg brugte salt, peber, citronsaft, en lille klat ketchup og en masse purløg.
Opskrift – til cirka 30 stk.
175 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
6 spsk smør
3 spsk tomatketchup
100 g flødeost (fx Philidelphia naturel)
fx. purløg, citron, salt og peber.
Ovnen varmes op til 200°. Bland mel og bagepulver i en skål, og gnid smøret i med fingerne til massen ligner brødkrummer. Bland ketchup i, og ælt. Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik dutterne i den ønskede form.
Bag dutterne i 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af, før du lægger dem sammen med fyldet.
Ingen kommentarer endnu