Havre småkager

Lynkur

Efter at have læst om The Dukan Diet i månedens Costume, måtte jeg selv prøve konceptet af.
De sidste 4 døgn har jeg derfor testet 1. fase i The Dukan Diet.

Første fase handler om, udelukkende at spise protein. Denne fase skal vare 3-10 dage, optimalt 5. Da jeg er booket med sociale aktiviteter fredag, lørdag og søndag, var min plan at prøve den i ugens hverdage.

Til morgenmad har jeg, hver dag, fået: skyr med 1 1/2 spsk havreklid (skal være en del af kuren).
Mine frokoster har bestået af kylling eller omelet med kylling eller rejer.
Til aftensmad har jeg fået tun, lidt rejer, omelet samt vanilieyoghurt når den lille sult meldte sig.
Og apropos den lille sult, så har jeg stort set været konstant sulten…
Jeg er vant til mine faste mellemmåltider og en masse frugt og grønt i løbet af dagen, hvilket jeg har savnet.


Ulemper: Først og fremmest, har jeg hele tiden været halvsulten.
Jeg er ikke så glad for smagen af stegte æg, hvorfor en omgang scrambled, æggekage (flere dage i træk) og omelet, det sidste døgn har givet mig konstant kvalme. Jeg kunne ikke få min madpakke ned i dag, da jeg simpelthen fik det dårligt af æggekonsistensen, både i omeletten og Dukan pandekagen.
På mine to løbeture havde jeg ikke så meget energi som jeg plejer, og jeg kunne godt mærke at det var hårdt at løbe på tom mave.  
Desuden er kuren svær at gøre transportabel, hvis ikke man har et køleskab indenfor rækkevidde, er eneste mulighed for frokost stort set omelet, kyllingepålæg eller tun.

Fordele: Det er vildt at man kan se resultat på så kort tid, hvilket nok også gør hele kuren nemmere at holde. Desuden bliver man jo ultra bevidst om, hvad man putter i munden i løbet af dagen, så det er en god startfase til at stoppe sukker-snacking eller ligende.

Resultat: Jeg tabte 2,2 kg på 4 døgn, hvilket må siges at være en succes. Dog er det jo mest væske, når det går så stærkt, og i længden tvivler jeg på, at det er sundt at undgå grøntsager og frugt og lidt fuldkorn til fordøjelsen.

Hvis nogen ønsker at prøve det samme (eller være cool og tage hele kuren), står der en masse om den i Costume, Alt For Damerne og på nettet.
God weekend

/C

2 kommentarer

 • Pernille

  Hvor er det flot. Så vidt jeg ved skal man også kun spise kød til en start og så efter fase 1 må grøntsager spises hver 2. Dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak :-) ja, efter 3-10 dage i attack fasen, når man til the Cruise hvor der er grøntsager hver anden dag… Dét må blive en anden gang :)

   /christina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havre småkager