• ···
Lakseruller

Madorgie og kikærter

Som lovet, billeder fra søndagens madorgie…
Vi lavede buffet med en masse forskelligt tilbehør, til den stegte gris!




Udover det ovenviste, bød buffeten på råkostsalat, brocoli salat (den med bacon og solsikkekerner), sesamkartofler, bagte rodfrugter og tzatziki.
Desuden, en lille opfordring: Prøv denne dekorative pink kikærtesalat!
Jeg er normalt ikke til den melede kikærte-konsistens, men denne salat er ikke melet; der er bid i, og de søde løg på toppen passer rigig godt til.

opskrift:
200 g kikærter (til 3-4 pers.)
6 rødløg
Hvidløg (efter smag)
Babyspinat
Æbleeddike, olie og krydderier
Græsk yoghurt

Kikærterne skal ligge i blød i 8 timer, hvorefter de koges efter anvisningen på pakken. Herefter dryppes lidt olie og eddike henover.
Hak et hvidløg fint og svits dette i olie. Kom et par håndfulde babyspinat  på panden til hvidløget, og hæld så ærterne på panden. Ærterne skal stege med, til de er gennemvarme – cirka 5 min.

Kog 1 dl æbleeddike med 3 spsk sukker, når dette er kogt, puttes 5-6 rødløg (i fine skiver) ned i lagene og koger med i et par minutter. Det er her rødløgene får den flotte pink farve.
Dressingen til salaten, laves på Græsk yoghurt, der smages til med salt, peber og muskatnød.

/C

   

2

  • Jeg elsker den kikærtesalat! Mums ;-)
    Hvor ser det lækkert ud. Jeg har aldrig smagt gris på den måde, men det må smage fantastisk godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • :-)Dejligt du også er begejstret!
      Grisen er også et kæmpe arbejde, det kræver 14 timers stegning og konstant overvågning. Håber du får mulighed for at smage en dag, for det er noget vildt lækkert og saftigt kød der kommer ud af besværet :-)
      /Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakseruller