Kyllingekrebinetter med ingefær, squash & lime

Flødeboller på marcipanbund

Et par veninder bestilte forleden hjemmelavet flødeboller, så måtte jo tage kampen op. Det er faktisk smadder nemt, specielt når man bruger marcipan som bunde.

Ingredienser
(ca. 15-20stk)

200 g marcipan
75 g past. æggehvide
150 g sukker
1/2 dl. vand
100 g 70% mørk chokolade
100 g hvid chokolade
mandelflager
frysetørret hindbær

Marcipanen skæres i skiver på ca. 1 cm tykkelse og ligges på bageplade. De bages i ca. 6-7 minutter ved 180 grader.  Mens marcipanen bages, koges sukkerlagen sammen. Massen skal koge i ca. 2 minutter, til det er en klar lage.
Æggehviderne piskes sammen med sukkerlagen – som hældes i lidt af gangen. Massen piskes i laang tid, ca. 15 minutter. Når massen er blevet helt hvid, og forholdsvis fast, kommes det i en pose. Klip et lille hul i hjørnet, og sprøjt massen på marcipanbundene.
Flødebollerne bages yderligere 5 minutter, så de bliver faste og let gyldne. Når flødebollerne er kølet af, pensles de med den smeltede chokolade og pyntes.

Jeg valgte bevidst, at lave små flødeboller. Antallet  bliver selvfølgelig lidt mindre, hvis man giver sig i kast med høje flødeboller. Her ville jeg nok piskeguffen en anelse mere, så er guffen mere fast og arbejde med.
Velbekommen.

/M

 

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg

4 kommentarer

  • smagsloejer

    Tak, Julie. Synes klart du skal give dig i kast med det.:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm hvor ser de lækre ud. Det lyder faktisk okay simpelt, så jeg tror bestemt jeg vil prøve at begive mig ud i det en dag (:

    Tak for opskriften, mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

    Ih, tak! Det er faktisk slet ikke så svært, som man måske kan frygte. :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er de fine! Jeg er altså ret imponeret over at man kan få dem så flotte selv! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingekrebinetter med ingefær, squash & lime