Mandel-pistaciebiscotti

Lakselasagne

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketSå er vi nået forbi juleræset, og de fleste julefrokoster er overstået. Håber I kære læsere har haft en rigtig dejlig jul. For mit vedkommende, var årets sidste julefrokost igår – heldigvis varer det et år, før ædegildet (og de våde, stærke, sager) kommer igen. Så i dag, var det på med løbeskoene, knapt så syndigt mad blev serveret.

Ingredienser
500 g. frossen laks
6-700 g. frossen spinat
1/2 l fløde (sødmælk 3,5%)
2 løg
3 fed hvidløg
100 g ost
Basilikum og citronsaft.
Friske fuldkornsplader

– Jeg brugte ost ovenpå lasagnen. Men vil næsten anbefale, at drysse den med rasp for en mere sprødt – måske mere friskt, hvis man kan sige det i denne sammenhæng, oplevelse.

Løg og hvidløg svitses i gryde, sammen med basilikum og citron. Når løgene er svitset, tilsættes 1/2 dl vand. Spinaten tilsættes nu, og skal simre til den er tøet. Når den har stået og småsimret i et par minutter, tilsættes fløden (sødmælken hvis vi skal tænke lidt på kalorieindtaget) Husk endelig at krydre med salt og peber.
Laksen skæres i forholdsvis tynde skiver, man skal stadig kunne smage fisken. Laksen fordeles i fadet, og lagene laves med skiftevis at hælde spinatmassen i mellem lasagneplader og laks. Til sidst drysses toppen med ost (eller rasp) og sættes i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
Lad lasagnen stå med sølvpapir i ca 10 minutter før servering.

Velbekomme.

Prøv også denne opskrift på laks med spinat.

Photobucket/M

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandel-pistaciebiscotti