Chaisnitter

Da jeg er stor fan af konceptet “chailatte” og “kage til kaffen”, er denne kombination i form af en lille snitte, et stort hit hos mig!
Det er en lækker småkage, der er krydret godt så den ikke bliver alt for sød.
Kagerne smager virkelig godt – og jeg kan kun anbefale jer, fluks at gå igang.
opskrift
85 g blødt smør
150 g hvedemel
85 g sukker
1 spsk lys sirup
1 spsk vaniljesukker
1 spsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk stødt sort peber
Pisk smør, sukker og sirup sammen, til det er lyst og luftigt. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og krydderierne sammen. Vend melblandingen i smørret og saml hurtigt dejen – brug lidt vand hertil. Del dejen i 3 og rul til lange pølser, ca. 35 cm.
Læg pølserne på en plade og tryk dem let, til de bliver ca. 3 cm brede. Bages midterst i ovnen, ved 175 grader.
Tag dem ud og skær dem straks i ca. 30 skrå snitter. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar herefter i en lufttæt beholder.
Snitterne kan holde sig en uges tid (hvis de får lov at stå så længe) og er alletiders til en kop te eller kaffe – eller som det søde indslag sidst på eftermiddagen!
/C
De ser gode ud og jeg har alt på listen til at lave dem, undtagen kardemomme…
… nu overvejer jeg så om jeg burde gå ud og købe kardemomme, der er jo søndagsåbent i de større supermarkeder.
Det er fristende.