Morgengrød med pære og hasselnøddekerner

Macarons

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketForleden skulle jeg have gæster til kaffe, så i den anledning valgte jeg at kaste mig ud i projektet; macarons. Jeg har længe gerne ville prøve at lave det, men tanken om at skulle lave mandelmel, har alligevel afskrækket mig et par gange. Men da jeg til jul fik en minihakker, så skulle det i hvertfald prøves.
Det lykkes i første forsøg, og det var faktisk piece of cake (ha ha)

Ingredienser
120 g mandler
220 g flormelis
100 g æggehvide
25 g sukker
15 g  kakao

Fyld
70 g fløde
70 g mørk chokolade

Mandlerne kommes i en skål med kogende vand. Lad dem ligge i 5 minutter til de er lige til at smutte. Mandlerne smuttes og kommes herefter på en bageplade og i ovnen på ca. 175 grader i 5-6 minutter – til de er tørre, ikke gyldne.
Når mandlerne er kølet af, kommes de i minihakkeren, og hakkes fint (se billede 2). Flormelisen kommes nu sammen med de hakkede mandler i minihakkeren, og får lige en tur, så det bliver til en jævn fin melblandning. Æggehviderne piskes stive og sukkeren tilsættes. Når æggene og sukkeret er pisket sammen, tilsættes kakaoen.
Æggemassen vendes nu sammen med mandelmelet.

Hav en bageplade klar med bagepapir (her vil nogen måske fortrække, at tegne cirkler op med blyant så alle blive lige store) jeg valgte at gøre det på øjemål. Det har vel også sin charme.
Dejen kommes op i en pose, og et lille hul klippes og de små kager laves.
OBS! Her skal kagerne stå og trække i godt 30 minutter før de bagess – så de bliver faste.
Kagerne skal have ca. 15 minutter i 140 grader – de må ikke tage farve. De skal være lidt hårde udenpå, og bløde indeni.
Når kagerne er kølet helt af, løsnes de stille og roligt med en kniv fra bagepladen.

Fyldet som skal i disse er utrolig nemt at lave, her koges fløden op, og det hakkede chokolade smeltes i. Dette skal også køle af inden brug.

Til sidst parres de små kager to og to, med et lag chokolade i mellem. Velbekomme.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgengrød med pære og hasselnøddekerner