Multi grovbrød

Jeg har (endelig) fundet en perfekt opskrift på godt og groft hverdagsbrød. I hverdagen bager jeg som regel boller, men jeg må erkende at brødet jo er ligeså anvendelig og ofte også har mere smag og fugtighed i krummen.
Dette brød kan bruges til mange forskellige formål, først og fremmest både i madpakken og som det grove indslag til morgenmaden.
opskrift
50 g gær
1/2 liter lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 liter kærnemælk
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 kg grahamsmel
Jeg erstattede grahamsmel med 1/2 kg fuldkorns rugmel og 1/4 kg hvedemel.
Opløs gæren i vand, tilsæt salt og sukker og gør til det er opløst. Hæld kærnemælken i, og herefter resten af ingredienserne. Rør så lidt som muligt i dejen, det skal være en slibrig affære. Fordel dejen i to brødforme, som er smurt let (hvis ikke det er slip-let-typen). Drys evt med lidt kerner.
Brødene sættes i en kold ovn, der tændes på 175 grader (ikke varmluft) og bages i 1 1/2 time. Brødene hæver fint i ovnen og får en god sprød kant. Tag brødene ud af formene, efter endt bagning og lad dem afkøle på en rist.
Opskriften her, giver to store brød. De er fryseegnede, men smager selvfølgelig dejligt når de er helt nybagte.
Jeg kan kun anbefale brødene, de er nemme at lave, er sunde, smager rigtig godt og har masser af anvendelsesmuligheder!
Har bagt brødet. Der må være noget galt med, at det ikke skal hæve, for det er blevet meget klægt og klistret, så jeg synes ikke, det er ret godt.