• ···
Snack: Æblechips

Multi grovbrød

Jeg har (endelig) fundet en perfekt opskrift på godt og groft hverdagsbrød. I hverdagen bager jeg som regel boller, men jeg må erkende at brødet jo er ligeså anvendelig og ofte også har mere smag og fugtighed i krummen.
Dette brød kan bruges til mange forskellige formål, først og fremmest både i madpakken og som det grove indslag til morgenmaden.

Photobucket

opskrift
50 g gær
1/2 liter lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 liter kærnemælk
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 kg grahamsmel

Jeg erstattede grahamsmel med 1/2 kg fuldkorns rugmel og 1/4 kg hvedemel.
Opløs gæren i vand, tilsæt salt og sukker og gør til det er opløst. Hæld kærnemælken i, og herefter resten af ingredienserne. Rør så lidt som muligt i dejen, det skal være en slibrig affære. Fordel dejen i to brødforme, som er smurt let (hvis ikke det er slip-let-typen). Drys evt med lidt kerner.
Brødene sættes i en kold ovn, der tændes på 175 grader (ikke varmluft) og bages i 1 1/2 time. Brødene hæver fint i ovnen og får en god sprød kant. Tag brødene ud af formene, efter endt bagning og lad dem afkøle på en rist.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Opskriften her, giver to store brød. De er fryseegnede, men smager selvfølgelig dejligt når de er helt nybagte.
Jeg kan kun anbefale brødene, de er nemme at lave,  er sunde, smager rigtig godt og har masser af anvendelsesmuligheder!

Photobucket

   

9

  • Karen Lützen

    Har bagt brødet. Der må være noget galt med, at det ikke skal hæve, for det er blevet meget klægt og klistret, så jeg synes ikke, det er ret godt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • SHenriksen

    Lækkert brød!
    Jeg har bagt brødet 4 gange og forsøgt mig med lidt hvedemel i stedet for kun grahamsmel.
    Virkelig lækkert og det er som om at det bliver lidt ekstra lækkert hvis man lader dejen stå i køleskab natten over, og derefter bager det.
    Skorpen er lækker sprød og brødet er dejlig klægt indeni.
    Endelig har jeg fundet et fuldkornsbrød, som jeg kan finde ud af at bage, og få til at smage dejligt… Hurra :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin

    Fed blog med masser af dejlig mad!!
    Prøvede brødet i dag, men det var kun toppen der var bagt, da jeg hældte det ud af formen efter 1,5 time, så det er blevet lidt vanskabt og skævt – og ret tungt – fordi det så faldt sammen mens det blev bagt færdig (håber jeg da) …. Havde skiftet nogle af kernerne ud med opblødte knækkede kerner … Men havde også reduceret i væsken ….. Nogle tips / erfaringer, især hvis man vil bruge fuldkorns/ knækkede kerner, i stedet for de olieholdige, som min familie ikke bryder sig om i brød.
    Tak, Karin

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skal have piger til brunch søndag, og planlægger at lave brødene onsdag og smide dem i fryseren.. Min tanke er bare, hvad gør jeg med brødet når det er tøet op og skal serveres søndag? Tænker at det måske er blevet kedeligt? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hmm. Altså det burde jo gå godt, bare med en almindelig optøning og så spise dem. Men min erfaring med netop disse, er dog at det bedste resultat fås hvis de er friskbagte. Evt. bag lørdag, hvis du har tid… :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tjekker virkelig din blog meget ud! Alle de dejlige billeder alt det dejlige og sunde mad gøre mig bare så sulten! :-) Men selvfølgelig det lidt mindre sundt ;-)

    http://www.johannethorhauge.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak for det :-) Dejligt at vide, at du følger med hos os.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine S

    Årh, det brød ser bare helt vildt lækkert ud!
    Hugs, katrinedamsgaard.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Katrine :-) Det smager også rigtig godt. Det må du endelig prøve!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snack: Æblechips