• ···
Macarons

Yndlings gulerodscupcakes

Photobucket

Hermed et indlæg, om de bedste cupcakes jeg endnu har smagt!
Efter mit seneste besøg hos Agnes Cupcakes, har jeg haft lyst til at lave mine egne gulerodskager. Nu blev det tid, og jeg synes virkelig at resultatet blev godt.
Opskriften er utrolig nem og det er en let og dekorativ kage at impornere med.

opskrift
5 dl mel
4 dl sukker
6 dl fintrevet gulerod
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kanel
180 g smeltet smør
4 store æg

Forvarm ovnen til 175 grader og stil kageformene klar.
Bland alle de tørre ingredienser (incl. gulerødderne) i en stor skål, tilsæt smeltet smør og æg og bland grundigt.
Fyld formene 2/3 med dej. Bag kagerne i 25 minutter, eller indtil kanterne begynder at blive gyldne.
Lad dine cupcakes afkøle på en bagerist og pynt dem herefter med den frosting du bedst kan lide.

Jeg brugte en lys frosting med flødeost, hvilket passer perfekt til kagen. Til frostingen skal du bruge:
150 g neutral flødeost
4 spsk blød smør
2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk mælk (tilføj først denne til sidst, og kun hvis der er brug for at konsistensen er mere flydende)
Ingredienserne blandes og du kan nu pynte kagerne.

Jeg pyntede kagerne efterhånden som de skulle bruges, nogle stykker med det samme og nogle næste dag. Frostingen kan holde sig frisk i køleskabet, i op til tre dage.
Gulerodspynten er lidt fondant jeg farvede og trillede til gulerødder, hvis du ikke ligger inde med fondant, er en rest marcipan et godt alternativ!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Rigtig god weekend
/C

   

7

  • Tilde

    Hej Christina!

    Fondant til kagerne – fås det i Ringsted et sted? Og hvad farvede du dem med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Tilde. I den nye kagebiks i Nørregade kan det med garanti fås, i Kog og Kande ligeledes. Jeg købte mit i Sofisticake i Roskilde, hvor pastafarverne også er fra.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

    Woooow der bliver mange! Jeg har i hvert fald lige fyldt 36 forme :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hold da fast – så mange fik jeg ikke. Håber de bliver knaldgode :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • R

    Har netop bagt dem, og de blev så gode!
    Tusind tak for opskriften, det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem :D
    ps. super dejlig og inspirerende blog i har piger! ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm hvor ser de gode ud – og flotte flotte billeder

    /Lise

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Macarons