Alletiders fuldkornsstykker

Disse lækre fuldkornsstykker er perfekte til frokostbordet – de er fine at se på, fugtige og lækre inden i og mætter rigtig godt.
Stykkerne er enkle at mixe sammen, så der er nærmest inden undskyldning for ikke at gå i krig, så madpakken kan blive klar til i morgen, når endnu en ny uge truer : -)
Undskyldningen for at bage var, denne gang, at jeg måtte indvie prøverne på de nye lækre melsorter vi fik til bage workshoppen sidste uge. Jeg brugte lidt af alle typerne, som er karakteriseret ved høje faldtal, god glutenkvalitet og højt proteinindhold.
Du kan selvfølgelig bruge lige de meltyper du har lyst til, men en god blanding af fuldkorn (ca. 40%) og hvede (ca. 60 %) giver som regel succes.
opskrift
4 1/2 dl koldt vand
3 tsk salt
40 g sirup
1 dl solsikkekerner
25 g gær
1 spsk rapsolie
230 g Vinjett Fuldkornsmel
200 g Vinjett Hvedemel
90 g Evolo Fuldkornsmel af rug
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt sirup, kerner, salt og olie – og herefter meltyperne. Ælt dejen (ca 20 min. hvis du bruger røremaskine),eller godt 10 minutter hvis du bruger håndkraft. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 2 timer. Stram dejen op / fold den lidt, 3-4 gange i løbet af hævetiden.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, undgå at røre eller ælte, men skær den straks i de ønskede størrelser og sæt disse af på bagepladen. Drys med lidt flagesalt eller sesam.
Bag stykkerne ved 230 grader varmluft (ellers 250 grader) i 15-20 minutter.
Jeg har nu fulgt jeres blog, og lavet utallige af jeres lækre retter, så bliv endelig ved! :-)
Jeg tænkte bare på, om i ikke kunne tænke jer at komme med en rigtig god opskrift på hjemmelavet rugbrød? Synes aldrig jeg har fundet en hvor jeg bare tænkte, at den måtte jeg lave igen, og eftersom jeres opskrifter er så gode, tænkte jeg at i sikkert også kunne nogle fiduser til rugbrød ;-)