• ···
Penne med rødder

Bageworkshop – det perfekte brød

Photobucket

Igår var vi til bageworkshop, hvor Nicolai Halken Skytte (bagermester i Meyers Bageri) fortalte, forklarede, gav tips og tricks til det perfekte rustikke nordiske brød.
Amo har lanceret 3 nye meltyper udfra 2 kornsorter; vårhvedesorten Vinjett og rugsorten Evolo.
Der var linet op med massere af lækker brød, lavet af de nye meltyper. Som Nicolai Halken Skytte mente, består et godt brød kun af mel, vand, salt og så surdej (eller for den sags skyld gær). Det var virkelig spændende med alle de forskellige brød, som faktisk havde de samme enkle ingredienser, dog med forskellige melsorter.

Vi fik nogen gode råd med på vejen;

  • Brug mel med et højt proteinindhold, gerne over 12 %.
  • Brug max. 10 gram gær pr. L væske – det sikrer, at de forskellige meltypers smags kommer bedre frem.
  • Ælt ikke for hårdt, men roligt og opstrammende i dejen – det giver en bedre smag og en bedre krumme.
  • Lad dejen bevare sine glutenstrenge og få en god autolyse – håndælt cirka 2 minutter ad gangen, nogle gange i timen, i 4-5 hævetimer.
  • Lad dejen kold- eller langtidshæve- det giver en bedre smag og bedre skorpe.
  • Dæk dejen til med et viskestykke eller film under hævning – det bevarer fugten i dejen.
  • Investér i en bagesten til din ovn. Når du bager brødet på en bagesten, opnår du samme effekt, som hvis du bagte i en gammeldags stenovn.
  • Varm ovnen op med en bradepande i bunden. Når du sætter brødet ind, hælder du samtidig ca. 1 dl vand i bradepanden. Brødet får derved en sprødere skorpe med en flot krakelering.
  • Brug surdej- surdej giver brødet en dejlig kompleks smag, og kan anvendes til andre brødtyper end rugbrød.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Vi skulle også selv have fingrene i dejene og fik nyttige fifs til æltningsteknikker. Fra venstre, Christina, Ditte fra The Food Club, og Emilie fra Gane & Gaffel med hænderne i dejen.Photobucket

Photobucket

Photobucket

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg
   

7

  • Magnus Kjeldsen

    Kan bagestenene holde til damp i ovnen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Herligt indlæg piger – det var en super hyggeligt at møde jer! Forsøger også alt det bedste jeg kan at holde liv i min surdej herhjemme og få bagt noget brød, der er bare halvt så godt som det vi fik på dagen:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak ;-) Ja i lige måde – det er altid rart at få sat lidt ansigter på. Det er lige dét – lidt af en prøvelse.
      Prøver at bage af min i dag, men har på fornemmelsen at den er tæt på død… :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh hvor ser det hyggeligt og lækkert ud! Bliver nu kun endnu mere æv over at jeg ikke kunne være med. Jeg må få hilst på jer en anden god gang :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Julie. Vi havde også en rigtig hyggelig formiddag derinde. Ja – vi glæder os også til at hilse på dig, en anden god gang :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for et par hyggelige og lærerige timer :-) Håber I har held med at holde Jeres surdej i live!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Selv tak, det var hyggeligt – og ikke mindst lærerigt. NU kan vi endelig bage et brød rigtigt ;-) Den surdej bliver spændende – vi glæder os til at se hvad der kommer ud af det, fra de forskellige blogs. :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Penne med rødder