Bageworkshop - det perfekte brød

Det perfekte brød – på hjemmebane

Photobucket

Godt inspireret efter det fine brød-arrangement i onsdags, havde jeg høje forventninger til det kommende brød. Til arrangementet lavede vi vores egen dej, bestående af lidt surdej, mel, vand og salt. Dejen har siden hævet i godt et døgn, hvorefter den blev bagt.
Normalt ville jeg have æltet en masse mel i den halv-klæg dej, men jeg fulgte instrukserne fra forleden, og lagde den op på en bageplade uden at røre for meget ved den. Ovnen var forvarmet på 270 grader, hvorefter brødet kom i, og bagte i cirka 15-20 minutter.

Photobucket

Brødet bages ved høj varme, til det er gyldent udenpå og lyder hult når der bankes på det.
Brødet smager perfekt og rustikt – og jeg blev imporneret af brødets luftige krumme, de få ingredienser til trods.

Photobucket

Photobucket

5 kommentarer

 • Uf hvor ser det lækkert ud, kan nærmest dufte hvordan det dufter her foran skærmen :p

  stylebyjosephine.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmm… hvor ser det godt ud.

  Får helt lyst til at række ud efter det og parre det med gode oste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Sacha: Det er nemlig smadder lækkert – vi snakkede også om, at det ville gøre sig utrolig godt til en omgang fredags tapas / ostebord med lækre sager :-)
   Xenia: Lige præcis. Åbenbart er det hele noget mere enkelt, end hidtil troet :-) Jeg har længe ville prøve grydebrødet, men siden jeg ikke havde en ovnfast gryde, er det blevet ved tanken. Efter jeg har prøvet det her brød, bliver det klart en genganger.
   Linn: Det var det bestemt :-) Velbekommen, dejligt at du kunne bruge dem. Jeg var også overrasket over flere af tingene. God fornøjelse i køkkenet.

   Mange tak for jeres søde kommentarer piger :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden jeg er begyndt at bage grydebrødet (det, de også kalder “verdens bedste brød), ærgrer jeg mig også over, at jeg har brugt så mange kræfter (og penge) på alle mulige (og umulige) ingredienser til brødbagning, når man kan lave så fantastiske brød på bare vand, gær, salt og mel (og evt. surdej). Jeg tror i hvert fald der går lang tid, før jeg igen prøver en anden opskrift :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser da også rigtigt lækkert ud. Og tak for at dele de gode fif, I lærte til workshop. Der var nogle ting der var helt nye for mig, som jeg tror jeg skal prøve i køkkenet næste gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bageworkshop - det perfekte brød