• ···
Weekendtreat: Kaffebrød

Fastelavnsboller

Photobucket

På trods af, at det først er rigtig fastelavn om et par søndage, vovede jeg pelsen og bagte fastelavnsboller forleden dag.
Bollerne blev et hit – så jeg synes selvfølgelig, at i skal gøre det samme.

Photobucket

Photobucket

opskrift
25 g gær
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
1 æg
250 g creme fraiche
400 g mel (jeg brugte cirka 300 g oveni, da dejen var alt for klæbrig)

Rør gæren ud i lunt vand. Tilsæt sukker, æg og creme fraiche. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen. Lad den hæve lunt en times tid.
Rul dejen ud og skær den i kvadrater (ca 10×10 cm). Læg en skefuld kagecreme (og evt. et halvt stykke pålægchokolade) på hver firkant. Klem alle fire hjørner sammen og form let til boller. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade.
Pensl bollerne med lidt æg og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag bollerne i 15 minutter ved 200 grader.

Fastelavnsbollerne kan varieres efter smag – prøv fx versionen med marcipanskum. Pisk 1/4 l piskefløde til skum og bland med 65 g revet marcipan. Pynt bollerne med lidt glasur, flæk dem og kom marcipanskummet i.

   

4

  • Årh de ser virkelig dejlige ud! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Hvilken slags kagecreme brugte du? Lavede du den selv?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Holm Hansen

    Hvor mange fastelavnsboller bliver der ud af en portion? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Maiken, de smagte godt – så det er bare om at komme igang.
      Jeg fik 15 stykker Camilla :-)
      Og kagecremen lavede jeg selv, bare af æg, sukker, mælk, mel og god vanilje – har også prøvet med pulver-versionen, den er også ganske udemærket :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendtreat: Kaffebrød