Sund kartoffel / gulerodssuppe

Morgenmads/snack stænger

Jeg har de seneste par år, givet mig i kast med et hav at müslibarer. De har været lækre, seje, sprøde og fælles for dem alle; alt for søde.
Som regel har honning, abrikoser, dadler og rosiner været nogle af ingredienserne, og jeg må nok erkende at det bliver lidt for klistret og sødt til min smag.

Nu har jeg endelig fundet en god version. Det er egentlig ikke en müslibar, men nærmere en morgenstang – ingredienserne er en hel del sundere end de tidligere varianter og så mætter de også meget mere.

Photobucket

Opskriften på stængerne er fundet i min nye madbibel Nigella Ekspres, og kan kun anbefales.
Er du typen der flyver ud af døren og hurtigt glemmer morgenmaden, er de idelle til en bedre start – kom evt lidt banan i skiver ovenpå.  Ellers så brug dem som snackbar, eventuelt med lidt pynt af hvid chokolade.

 opskrift
1 ds kondenseret mælk (ca 400 g)
250 g finvalsede havregryn
80 g kokosmel
100 g tørrede tranebær
130 g blandede kerner og frø (jeg brugte solsikke, græskar og hørfrø)
125 g usaltede peanuts

Tænd ovnen på 130 grader og beklæd en lille bradepande med papir (ca 23 x 33 x 4 cm).
Varm den kondenserede mælk op i en gryde. Bland alle de andre ingredienser i en store gryde imens, hæld den varme mælk over og rør grundigt rundt. Tilsæt eventuelt en lille sjat vand, hvis ikke blandingen vil samle sig.
Hæld blandingen i bradepanden og glat ud med en dejskraber eller basiden af en fugtet ske.
Bag blandingen i en time, og lad den herefter hvile i 15 minutter. Skær blandingen ud i barer, afkøl dem helt inden de spises.

Photobucket

Photobucket

Stængerne tager 10 minutter at mixe sammen, og skal så bages i en times tid – de kræver minimal indsats i køkkenet, så der er ingen undskyldning for ikke at være overskudsmenneske og troppe op med hjemmelavede snacks på skolen eller arbejdet på mandag :- )

14

  • Berit Brix

    Kan de mon fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Je har ikke prøvet at fryse dem. Umiddelbart tror jeg ikke at det gør den store forskel :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berit Brix

    Kan de fryses?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Judy Marie

    Vil bare sige tusind tak, for at dele denne opskrift. Har brugt og varieret den en del gang nu og den er et hit blandt store og små herhjemme :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser vildt lækre ud! Mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor længe kan de holde sig og hvordan skal de opbevares?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      De holder sig friske i godt en uges tid. I en lufttæt kagedåse fx :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser rigtig gode ud, de skal prøves :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      De er smadder gode, håber du får succes med dem :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Mums, lige den opskrifte jeg skulle bruge, det bliver for dyrt at give 20 kr. pr. stk. hver gang jeg er på farten :)

    MVH

    Mia http://healthy-and-beautifull-food.blogspot.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften. Ja, sådanne snacks løber hurtigt op prismæssigt :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser sørme lækre ud, hvor henne finder du kondenceret mælk? Har en enkelt gang fundet det i super best, men ellers er det svært syntes jeg :(

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak :-) Du finder kondenceret mælk til en 20’er i Irma og SuperBest, fast. Ellers har de samme variant (Nestle’s) hos mange af de etniske købmænd, til omkring 15 kr.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund kartoffel / gulerodssuppe