Det perfekte brød - på hjemmebane

Mørk kage med mint og kærlighed

Her er en kage, der i al sin enkelthed er perfekt efter en lang søndagstur i kulden.
Den er mørk, har intens chokoladesmag og twistes af den cremede mintglasur.
Opskriften er lige at gå til, rør sammen med lidt love og pynt med et melis-hjerte eller to.

Photobucket

opskrift
200 g smør
2 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
3 tsk vaniljesukker (eller en sjat vaniljeessens)
4 spsk kakao
1 dl kogende vand

glasur: 50 g smør, 3 dl flormelis, 1 spsk vand, 2 spsk kakao og pebermynteessens – til smagen er dér

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret og lad det afkøle. Smør en springform og stil den klar. Pisk æg og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
Bland mel, bagepulver, vanilje og kakao sammen. Mix æggemassen med den afkølede smør og tilsæt melblandingen og vend det sammen med en dejskraber. Rør hurtigt det kogende vand i, hæld det i formen.
Bag kagen i omkring 18 minutter nederst i ovnen. Lad den afkøle.
Til glasuren, skal du smelte smøret (og lade det køle af), rør så smør, flormelis, kakao, pebermynte og vand sammen – til en glat konsistens opnåes.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte brød - på hjemmebane