Piece of cake; Fuldkornsboller

Dem som kender mig, ved at jeg ikke er den bedste til at ælte deje – generelt bage. Så det er jeg altid gået en stor bue udenom. Men så var det, at jeg for et par år tilbage opdagede denne fantastiske opskrift. Jeg har fulgt Emilys blog lige så lang tid jeg kan huske, næsten fra hendes start, og er stor fan af hendes opskrifter. Denne her holder hele vejen, og kan kun anbefales – specielt fordi den ikke skal æltes, blot røres sammen – og man kan til med bruge hvad man nu ligger inde med. Det er måske en smule komisk, eftersom jeg næsten lige har været til bageworkshop, som lagde stor vægt på kunsten at ælte en dej – men jeg vil nu alligvel slå et slag for denne opskrift.
Ingredienser:
1/4 pk gær
1/2 L koldt vand
1-2 tsk salt
1 spsk honning
1 dl. hørfrø
1/2 dl. sesamfrø
2 dl. havregryn
1/2 dl. 5-kornskerner
3 dl. fuldkornshvedemel
3 dl. groft rugmel
tranebær efter smag
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og honning. Rør rundt og bland så ellers resten af ingredienserne i. Det er en rigtig klisterdej. Lad dejen stå i køleskabet til næste dag, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter – til de er gyldne.
Jeg er også vild med Emilys opskrift :D
Jeg har brugt den i lang tid nu, og den kan virkelig varieres i en uendelighed – har også sørget for at det er blevet min mors go-to opskrift (jeg bor ikke selv hjemme), når der skal bages grovboller :)
I øvrigt en rigtig fin blog, masser af forskellige retter og fine billeder, der fremkalder en stor sult ;)