• ···
Multi grovbrød - derfor!

Snegle på grahamsmel

Photobucket

Imens vi venter på lunere vejr, er der ikke andet for, end at holde sig inde i lunet og spise en kanelsnegl eller to.
Denne variant er bagt på grahamsmel, hvilket trods alt gør den lidt sundere. Sneglene kan også bages på speltmel, alt efter hvad man lige har i køkkenet.

Photobucket

Photobucket

opskrift – giver omkring 40 små snegle, så der kan sagtens halvveres for en mindre portion.

50 g gær
2½ dl lunken skummet- eller minimælk
2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 spsk. olie
250 g grahams /speltmel
250 g hvedemel

Fyld:
3 spsk. olie
2 spsk. skummet- eller minimælk
5 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
5 spsk. stødt kanel

Rør gæren ud i lunken mælk. Rør æg, sukker og salt i. Kom olie og de to slags mel i. Ælt dejen sammen. Det skal blive en rigtig smidig og lækker dej at arbejde med.
Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 30 min.
Rør olie, mælk, farin, sukker og kanel sammen. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 24 cm rektangler. Smør halvdelen af fyldet på hver, rul dem sammen til roulader, og skær dem i 2 cm’s skiver. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. 
Bag sneglene i midten af ovnen, i ca. 15 min. ved 200 gr.
Pynt dem med glasur, mens de stadig er lune.

Jeg tog lidt af dejen fra, og lavede den til små snegle-toppe med hakkede mandler og lidt appelsinsaft i. De bliver hurtigere tørre, men smager godt og passer perfekt til brunchbordet. 

Photobucket

Photobucket

 photo 8af69f90-811e-4323-bbf6-3e8d1f180e4c_zpsab1f82fa.jpg
   

7

  • Frederikke

    Hvor ser de lækre ud! Kan man godt bage dejen om aften, og tage den i ovnen om morgen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser de lækre ud! Det er lidt sjovt, for selvom jeg har bagt kanelsnegle mange mange gange har jeg aldrig overvejet at lave dem med grahamsmel, men det er jo en rigtigt god idé. Det må jeg huske næste gang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er du gal, hvor ser de snegle lækre ud. Kan næsten dufte dem helt herhjem… :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Skynd dig at kom igang Maja – de smager ligeså godt som de dufter :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hvor ser de lækre ud!
    Perfekt som dagens overspringshandling :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja – er sikker på at de fungerer perfekt som overspringshandling! God fornøjelse :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Multi grovbrød - derfor!