• ···
Simpel vinteris med kirsebær

Sund kartoffel / gulerodssuppe

Photobucket

Photobucket

Hvorfor opfinde den dybe tallerken, når den allerede er opfundet?
Det kan nogen gange godt være svært, at lave/finde nye opskrifter som aldrig er set før. De fleste variationer af stort set alle opskrifter er set et utal af gange. Nogen af retterne bliver ikke givet nogen videre eftertanke, mens andre rammer en. Kartoffelsuppe har altid været en favorit hos mig – men spiser det stortset aldrig, da der for det første er vanvittigt meget stivelse i (kartoffelerne) for det andet ingen protein (udover det bacon, som nogen vil drysse på) og for det tredje, tit er fyldt med fløde (for det er der faktisk overraksende mange, som mener er altafgørende for smagsoplevelsen).
Jeg har selvfølgelig også min personlige favorit opskrift, hvor fløden er udskiftet med skummetmælk, kartoffelmængden halveret og udskiftet med gulerødder, og baconen er udskiftet med ristet rugbrød.

Ingredienser
550 g. kartoffel
450 g. gulerod
4 dl. vand
3 dl. skummetmælk
1 grøntsagsbouillon
salt & peber efter smag

Fremgangsmåde
Kartoffelerne og gulerødderne skrælles og skæres i tern. De kommes i en gryde sammen med vand og bouillonterning. Det koges i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre-så blendes massen sammen, og mælk samt salt og peber tilsættes. Her kan der evt. hældes mere mælk i, alt efter hvor tykt man vil have det. Lad det koge op og så er der serveret.
Jeg valgte her at skære en kvart skive rugbrød i tern, riste dem på panden med salt, peber og olivenolie til de var knasende.

Velbekomme.

   

4

  • Kathrine

    Hvor mange personer er suppen til? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg vil sige 3-4 stykker. Alt efter hvor stor en portion man tager.
      Af den størrelse på billedet vil jeg sige 4 pers. :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Du kan bare tilsætte røde linser for at få protein, de er smagsneutrale og de koger helt ud, så der kommer ingen klumper, slet ikke når suppen alligevel skal blendes

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simpel vinteris med kirsebær