• ···
Varm chokolade

Weekendtreat: Kaffebrød

Photobucket

I én familie er det moderens lune thebirkes med hjemmerørt remonce, der hitter ved morgenbordet. I en anden, er det kanelstangen til formiddagskaffen. I vores familie, har det ofte været kaffebrødet der rundede morgenmåltidet af, med sin sprøde skorpe og rare sødme.
En simpel og tør ven, der ikke ser ud af meget. Den kan være for tør, men også lige tilpas. Tilpas er, når krummen er sprød og makronmassen er klæg indeni – og lige sådan blev disse!

Photobucket

Photobucket

opskrift – cirka 8 styks
1 dl sødmælk
10 g gær
25 g sukker
1/2 tsk fint salt
25 g blødt smør
1 æg
300 g mel

100 g marcipan
100 g sukker
2 æggehvider
15 g mel
lidt æblemos

Dag 1 (fx i eftermiddag): Hæld mælk i en skål og opløs gæren heri. tilsæt sukker og salt. Kom nu smør, æg og mel i, og ælt det godt sammen til en smidig dej. Kom dejen i en skål, dæk med film og lad den hvile i køleskabet.

Dag 2 (søndag morgen): Tag dejen ud af køleskabet og lad den få studtemperatur, en halv times tid. (Tag et varmt bad, lav en god kop kaffe eller læs i et blad imens)
Form dejen til et aflangt brød og læg det på en beklædt plade. Dæk til, og lad det efterhæve i en halv time. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Bag brødet cirka 20 minutter, til det er gyldent. Tag brødet ud, lad det køle lidt, skær i skiver på ca 2 cm. Læg disse snitter på pladen, med skærefladen opad.

Lav makronmassen: Riv marcipan og bland sammen med sukker. Tilsæt æggehviderne og rør blandingen helt glat. Bland melet i og kom det i en lille sprøjtepose.
Læg en lille stribe æblemos på hvert brød, efterfulgt af et par baner makronmasse.
Sæt brødene i ovnen ved 190 grader og hold godt øje. Efter ca 10 minutter er de lækre gyldne.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

NB: Hvis du skal gemme et brød eller to, til eftermiddagskaffen, så husk ikke at komme låg på opbevaringsbøtten. Får de låg på, bliver de meget bløde og kedelige!
Hvis du nåede igennem hele indlægget, er der kun tilbage at ønske God weekend – og nyd jeres kaffebrød!

   

10

  • Johnny

    Vi har bagt disse lækre kaffebrød og nøj det er klart den bedste opskrift vi til dato har brugt. Men men vi har opbevaret DM i en æske som dem fra bager og de bliver desværre bløde. Hvordan kan man undgå de bliver det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hej… Ser rigtigt godt ud! Og har led længe efter en opskrift! Så TAK!
    Jeg har overvejet at fryse dem, er det noget i har erfaring med? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SMAGSLØJER

      dejligt vi kan hjælpe. de er så lækre! Jeg vil ikke anbefale at fryse dem. Overdelene er ikke fryseegnede :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andjrg

    Hej!

    Når skiverne har været i ovnen med makronmasse på, er det så meningen at massen stadig skal være lidt blød (den er blevet gylden)? Mvh Andjrg

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SMAGSLØJER

      Ja, altså de skal bages il makronmassen er gylden og sprød. Da kaffebrødet jo typisk har ligget lidt og er en halvtør “kage” er skorpen sprød men fyldet blødt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jrg

    Når man laver banerne på brødet, vil de så flade ud, når det har været i ovnen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mads Hansen

    Endelig en opskrift der ser lovende ud! :-)

    Det ser super godt ud, godt initiativ.
    Vi er mange der har manglet sådan en opskrift.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

    Do it Heidi – det vil du ikke fortryde :- )

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmh, det må prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm chokolade