Sund snack - choko-mandler

Årets kage 2012

Photobucket

Da jeg, den anden dag, læste Chokolade-Anne’s indlæg om årets kage, blev jeg temmelig imporneret (og en smule misundelig).
Imporneret over den delikate kagekunst deltagerne havde udført, samt over hvordan Anne’s tydelige passion for søde sager går lige igennem skærmen. En anelse misundelig blev jeg også, for hvem ville ikke gerne have smagt og set de kager…

Min glæde blev derfor stor, da jeg læste hvem vinderen var, og senere samme dag, kiggede ud af mit vindue, hvor jeg blev mødt med flag, rød løber og hyldestskilte hos vores egen lille lokale konditor, der viste sig at være den stolte vinder.
Jeg aflagde naturligvis bageren et besøg, dokumenterede den fine vinderkage og smagte senere løs på herlighederne.

Photobucket

Photobucket

Kagen hedder “En lille en til kaffen”, hvilket må sige at matche udtrykket ret godt. Kagen er lavet af browniebund, cheesecake med kaffe og baileymousse på toppen. Derudover er der gjort en dyd ud af det kunstneriske, hvorfor kagen er camufleret i en kaffekop af mørk chokolade.
Hos bageren gik snakken, og jeg fik fat i, at Konditor Marlene ikke selv bryder sig om kaffe og derfor havde svært ved at finde inspiration til projektet. Dog lykkedes det – særdeles godt – og en nat i konditoriet fandt hun på at bailey lige måtte være sagen.

Med mit beskedne kendskab til konditorkunsten kan jeg kun være imporneret. Jeg synes at kagen er så fin så fin, strukturerne i de forskellige lag er rigtig lækre og det er helt sikkert en kage der vil pimpe eftermiddagskaffen en gevaldigt op.
Jeg er ikke selv vild med kaffe, så selvom jeg var udfordret, synes jeg at den klarede det rigtig godt.

Hvis nogen skulle være fristet til at smage Marlenes fristelser, kan jeg kun anbefale jer at svinge forbi. Marlene regerer hos Munkegårdens Bageri i Ringsted.

Photobucket

4 kommentarer

 • Tilde

  Nice Chris! Den skal da vist smages når jeg er hjemme i påsken :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Jeps – er du til kaffe, er jeg sikker på at den er et hit Tilde :- )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej hvor er den flot! Hold da op – tænk at kunne lave sådan noget! Eeeyy, den gad jeg godt have smagt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Ja ikke? Den gad man godt kunne tage æren for ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund snack - choko-mandler