• ···
Kærnemælkskagen med kanel og sublim glasur

Bagt selleri med avocado

For mig, er knoldselleri en temmelig svær nød at knække, i hvertfald er det yderst sjælendt at jeg bruger den i min madlavning.
Det blev der lavet om på forleden, da jeg lavede denne lækre grønne frokost.

Photobucket

opskrift – til 1 person
1 lille knoldselleri
1 avocado
2 forårsløg/springløg
olivenolie
balsamicoeddike
citronsaft
1 fed hvidløg (efter temperament)
salt og peber

Skær sellerien i 1/2 cm tykke skiver, du kan nøjes med to skiver, hvis det kun er til en person. Skær skrællen af, og læg skiverne på en bageplade med papir på. Pensel med olivenolie og krydr med salt og peber. Bag skiverne i 10-15 minutter ved 185 grader, dvs til de er møre og gerne lidt gyldne/grillede.
Tag kødet ud af avocadoen og skær det i skiver. Knus et fed hvidløg og bland det med en spsk. balsamico, lidt citronsaft og salt.
Når skiverne er bagt, lægges avocadoskiverne på den ene bagte skive. Hak lidt springløg og drys dem udover inden du lægger selleri-låget på. Drys lidt med balsamico/hvidløgs-blandingen, både i og udenpå “selleri-burgeren”.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Selvom man ikke umiddelbart er til selleri og springløg i store mængder, synes jeg bestemt at det er værd at give denne frokost en chance. Det er super lækkert med ristet rugbrød til, og man bliver mæt på en dejlig let og sund måde.
Obs: måske et hel fed hvidløg, er lige i overkanten til én person – jeg havde i hvertfald en særdeles vedvarende hvidløgssmag kørende all day long!

   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælkskagen med kanel og sublim glasur