• ···
Bulgur med abrikos, pinjekerner og persille

Forårsruller massere af grønt

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I sidste weekend lavede jeg, og to af mine kammerater hjemmelavet forårsruller. Det er ikke noget jeg rigtig har gjort mig så meget i før, kun én enkelt gang. Umiddelbart kan det måske godt lyde, som et kæmpe projekt og måske en anelse uoverskueligt. Men jeg vil gerne slå et slag for disse hjemmelavet ruller. Ikke kun fordi, at man er helt sikker på hvad alle ingredienserne ærligttalt er – men også fordi de slet ikke kan sammenlignes med købeforårsruller.
Og ingredienserne kan jo varieres i en uendelighed. Her er vores opskrift:

Ingredienser
ca. 30 stk.
500 g. svinekød.
1 pk. forårsrulledej
1 plade glasnudler
1/2 hvidkål
1 bundt koriander
6-7 gulerødder
2 bundter forårsløg
2-3 chili
2 fed hvidløg
3-4 tsk ingefær
2 spsk sukker
1 dl fiskesovs
1/2 dl soya

Kom kødet i en gryde, og lad det stege ved svag varme. Mens kødet steger, snittes alle grøntsagerne; hvidkål, gulerødder, forårsløg, chili, ingefær, og koriander. Alt dette kom vi i en stor gryde, og lod det stege i en 6-7 minutters tid. Vi tilføjede ca 1 dl fiskesovs, og 1/2 dl soya. Man kan evt. tilføre et par spiseskefulde sukker. Lad blandingen stå over blusset og stege i 10 minutter, så alle de forskellige smagsnuancer kommer frem.
Hæld kogende vand over dine glasnudler, og lad dem stå i et par minutter. Si vandet fra, og kom dem op i gryden, sammen med kød og grøntsager.

Den færdigekøbte dej tages nu frem, og så er det ellers med at rulle sine forårsruller. Jeg har lavet en lille guide – så I kan se hvordan man folder dem, så de ligner de forårsruller vi alle kender.

Det er uden tvivl virkelig en smagsoplevelse, i forhold til de færdigkøbte forårsruller. Så mine anbefalinger er hermed givet.
Velbekomme. Photobucket

Endnu en gang tak til den søde blogger Daniel Ishøj, som har hjulpet med billederedigering. 

   

12

  • Mujgahn

    Jeg vil klart anbefale at handle ind hos Foodland Thai-Asian Supermarket!!! :D Man kan finde ALT!!! :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mujgahn

    Jeg vil klart anbefale, at købe alle ingredienserne i Foodland Thai-Asian Supermarket!!! :D Man kan finde ALT!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Ved du om dejen er det samme som det der i kvickly hedder filo-dej? Det er ufatteligt tyndt, så jeg har nogen gange lagt dem dobbelt. Men jeg synes ikke dejen bliver sprød på den rigtige måde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er ikke filo-dej. Det er dej der er beregnet til forårsruller – det handels typisk i orientalske markeder. Det sælges på frost, sådan har jeg i hvertfald kun set det.
      Tjek evt. de links jeg har lagt op i de andre kommentar :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    De ser utrolig lækre ud. Hvilken specialkøbmand har du købt dejen hos? Og ved du, hvor man ellers kan få det i København?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Mums de ser gode ud! Det må prøves.. :) Hvad hedder det dej du bruger dertil?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

    Det ser lækkert ud! :)
    Hvad er tilberedningstiden, når rullerne er blevet fyldt? Og hvor køber du dejen? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ca. et minuts tid på hver side på panden. Sørg for at have mere olie end normalt på panden. De skal kun lige være gylde og sprøde, da fyldet jo allerede er varmt :-)
      Dejen er købt hos en lille specialkøbmand.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Mmm det ser godt ud, og ja det virker ikke så uoverskueligt som jeg troede! Steger du dem på panden til sidst? Og hvor længe? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er godt at høre, synes helt klart du skal prøve det :-)
      Ja, hov – det fik jeg ikke skrevet. De steges på panden i olie tilsidst. Bare et minuts tid på hver side, de skal bare lige være gyldne.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgur med abrikos, pinjekerner og persille