• ···
En lille hilsen

Fuldkorns pizzabund

Photobucket

Endelig, efter lang tids søgen, har jeg fundet frem til den bedste pizzabunds-dej med fuldkorn. Den er perfekt, idet den er sprød og luftig, trods kernerne. Den mætter godt og har en perfekt krumme.

Denne dej, vil til enhver tid slå de saltede købeversioner af banen, og i min verden overhaler den også den klassiske italiener på durummel.

opskrift
2 dl hvedemel
3 dl fuldkornsmel
25 g gær
1 spsk olivenolie
2 dl lunkent vand
1/2 tsk sukker
1 tsk salt

Forvarm ovnen til 220 grader. Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolien. Bland alle de tørre ingredienser, og bland det langsomt sammen med vandblandingen under omrøring.
Ælt dejen i 5-10 minutter, det er vigtigt at du har lidt tålmodighed, og får æltet en masse luft ind i den grove masse.
Lad dejen hæve lunt i 30-45 minutter. Hvis du har tid, bliver dejen kun bedre af, at du ælter en gang mere, midt i hæveprocessen.
Rul dejen ud og lav dine pizzaer – bag dem til de er sprøde og gyldne, ca. 12-18 minutter.

Det dejlige ved pizza, er selvfølgelig at de kan varieres i det uendelige. Lav din favorit, eller prøv et sundt alternativ fx med pesto, kartofler og svampe. Brug mager ost af god kvalitet og vælg til enhver tid, fuldkornsbund.

Billederne bærer selvfølgelig præg af, at de er taget i de mørke aftentimer – men jeg håber at den grove struktur alligevel er til at få øje på!
Photobucket

Photobucket

   

11

  • Martin

    Hvor mange pizzabunde bliver der til med opskriften? en, to ? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie Bjerregaard

    Jeg overvejer lidt at prøve denne opskrift.. Er i tvivl om man kan anvende pizzamel i stedet for hvedemel, eller er det det samme resultat? :-) (har aldrig lavet pizzabund selv før!!)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lars Storm

    Hejsa

    Det ser ud til at være en fin opskrift.
    Bager du bundet før at du putter fyld på og så bager den igen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det kommer lidt an på hvilket fyld der skal på. Som regel ikke, men er det “let” fyld der ikke skal bages længe, giver jeg lige bunden 3 minutter på fuld skrue inden der kommer fyld på :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ken

    Har lige prøvet denne opskrift, og jeg ved ikke om opskriften er forkert eller om mit fuldkornsmel er af en anden slags, men dejen endte, trods lidt ekstra olie og vand med at være for tør til at rulle ud. Den smuldrede simpelthen. Så jeg må lede videre efter en fuldkorns pizzabund der er værd at spise.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Hvorfor er der ikke et billede af den færdige pizza med fuldkornsbund?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Fordi det blev alt for mørkt til pæne billeder, da pizzaen endelig blev færdig :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lene

      Eeessjj.. Du skal da bare tage en let flyttelig lampe hen eller få noget blitz ting til dit kamera :) Jeg bager selv meget pizza og det har jeg gjort siden jeg var 12, jeg er 25 nu. Jeg ved at jeg skal have en pizzaovn (A real one) når jeg får hus på et tidspunkt. Pizza er simpelthen en gude spise.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hehe ja – satser på at gentage succesen snarest, i bedre lys.
      Pizzaen så bare ikke helt så lækker ud i det skarpe kunstige lys, som i virkeligheden ;-)
      Så må du være prof! Sejt med en pizzaovn, det kan kun blive godt.
      Det er temmelig sjældent vi får det, men ja – det skulle man nok gøre sig lidt mere i :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • R

    Tusind tak for opskriften;) Glæder mig allerede til at lave den!
    -R

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille hilsen