• ···
Te- og bryghus i Skagen

Kærnemælkskagen med kanel og sublim glasur

For at øge genkendelighedsfaktoren, blev overskriften ændret til “kærnemælkskagen” – dette er dog ikke hvad jeg normalt kalder den, for her i familien er det “Sommerlandskagen” der hitter.

For omkring 10 år siden, var vi på udflugt i Sommerland Sjælland. Revl og krat var samlet, og en forælders kusine havde medbragt denne gode kage. Kagen blev revet væk og min mor fik tiltusket sig opskriften, siden har Sommerlandskagen mættet mange sukkersultne munde og jeg vil betegne den som min yndlings skærekage.

Photobucket

opskrift
125 g smør
390 g sukker
400 g mel
4 tsk kanel
4 tsk natron
1/2 l kærnemælk

Smøret smeltes og afkøles let. Alle tørre ingredienser blandes, og kærnemælken spædes til imens der røres godt.
Dejen hældes i en lille bradepande (ca 30×20 cm) og bages i 30 minutter ved 200 grader.

Til glasuren smeltes 50 g smør. 250 g flormelis, 2 tsk vaniljesukker, 2 spsk kakao og 4 spsk stærk varm kaffe. Bland alle ingredienser og rør godt, til du får en glat tyk glasur.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kagen blev bagt til pigerne på mit studie, så efter en togtur var der dømt weekend-kage til de sukkersultne maver. Velbekomme og god weekend :-)

   

13

  • Karoline

    Hvor mange personer er den til?
    Den ser lækker ud ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Mums…….hos os hedder denne kage “Digets Kanelkage”……..jeg smagte den første gang, da jeg var på Digets Højskole for MAAAAANGE år siden……samme opskrift

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Kan det være rigtigt at der ikke skal æg i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bageren

    Kan man bruge letmælk eller sødmælk istedet for kærnemælk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Der skal kærnemælk i, da alt andet kan give en sær bismag pga. natron! :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

    Undre mig lidt over, hvordan i får kagen brun med de ingredienser i bruger, mangler der måske noget kakao?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

    Hejsa! :-)
    Tænkte på om det er nødtvendigt med kernemælk, eller om det kan erstattes med “normal” mælk, fx minimælk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Mhhh den ser lækker ud! Burde man bage endnu en weekend… Tror jeg nok med så lækker en opskrift (:

    Opskriften minder mig om kage fra min efterskole tid, hvilket fik mig til at tænkte på en anden kage derfra, som du måske kan finde en lækker opskrift på? (:
    Vi fik udover kanelkage også squash kage. Hvis du kan finde eller lave en opskrift på det ville min lykke være gjort! (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det tror jeg nok du skal ;-) Den er hurtig at smække sammen, så gør det endelig!
      Jeg vil lede lidt rundt, mener at en af pigerne på mit studie har uddelt en lækker én af slagsen. Stay tuned ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser rigtig nemt og lækkert ud :-)

    – signefisken.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en fin blog :- )

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Te- og bryghus i Skagen