• ···
Morgenstund og nat-boller

Pesto

Photobucket

Her forleden gav jeg mig i kast med hjemmelavet pesto. Jeg elsker pesto, det kan virkelig live enhver ret op. Det er første gang jeg giver mig i kast med pestoen, men absolut ikke den sidste. Det var smadder nemt, og smagen kan jo på ingen mulig måde sammenlignes med det, som kan købes på glas i diverse supermarkeder.

Ingredienser
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg
60 g. pinjekerner
½ tsk salt
60 g friskrevet parmesan
1½ dl olivenolie

Minihakker er et must her.
Pinjekerner ristes på panden – vær over dem, de skal kun være gyldne. De kommes i minihakkeren, sammen med resten af ingredienserne. Et lille tip her, er at plukke basilikumbladende helt oppe ved bladet, så stilken ikke kommer med.
Så skal alt bare hakkes til en fin “grød”, og volia – serveret.

*pestoen kan holde sig et 1-2 dage i køleskabet.

Photobucket

Photobucket

   

4

  • En lille kommentar kunne være at det også fungerer helt fint i en morter – synes faktisk det giver et bedre resultat fordi det bliver lidt mere rustikt. Men det kræver selvfølgelig også mere arbejde!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja, tænkte det faktisk godt, da jeg skrev at minihakker var et must. Det kræver selvfølgelig en del mere arbejde med en morter – men ja, det er der også nogen der bruger :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm hvor ser det lækkert ud.

    Det skal jeg helt sikkert prøve en dag.

    Jeg er virkelig vild med alle dine lækre opskrifter; du gør det super godt (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Julie,

      Tusinde tak, det er vi glade for at høre :-) Prøv den endelig, det var smadder lækkert!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenstund og nat-boller