Tøsetiramisu med sommerbær

Ægte tiramisu-tilhængere vil nok kalde det en anelse blasfemisk at kalde dette mix mellem en trifli og tiramisu, for en tiramisu. Dog var det hvad der stod, i en gammel opskrift jeg nedskrev i min blå køkkenbog år tilbage, så det bliver den altså kaldt..
Jeg er bestemt ikke fan af kaffe, hvorfor tiramisu aldrig har sagt mig det store, men med denne lette sommerversion kan alle (mig selv inklusiv) vidst være med!
Tag endelig forskud på sommeren og forkæl store som små :- )
Jeg lavede disse små anretninger, da en flok veninder kom til mad i lørdags. De satte et fint og let punktum efter maden, og er tilpas friske. Tiramisu’erne kan anrettes i fad, som normalt – men jeg synes nu at de gør sig bedst i portionsanretninger, selvom det kræver et par minutter ekstra at få lady fingers’ne tilpasset i størrelsen.
opskrift
25o g græsk yoghurt
1 tsk revet skal af ubehandlet øko-appelsin
1 stang vanilje
1/2 dl sukker
250 g friske bær – jeg brugte jordbær og hindbær
6 ladyfingers
Rør yoghurt og revet appelsinskal sammen. Flæk vaniljestangen og få mast kornene godt sammen med sukkeret. Vend sukker/vaniljeblandingen i cremen. Hvis du er vild med appelsin, kan lidt saft tilsættes massen. Fordel cremen lagvis i glas (kaffekopper fungerer strålende) med ladyfingers og de lækreste bær du kan finde. Drys evt med lidt kakao-pulver på toppen, det giver et lækkert sødt strejf.
Desserten her, behøver ikke at stå mere end en time eller to, og skal helst pyntes med de fine bær lige inden servering. Væden fra yoghurten når akkurat at blødgøre ladyfingers’ne nok til, at der stadig er lidt bid i dem.
Velbekomme
Hvor mange personer er opskriften til? (: