Bønne- og avocadosalat

Tøsetiramisu med sommerbær

Ægte tiramisu-tilhængere vil nok kalde det en anelse blasfemisk at kalde dette mix mellem en trifli og tiramisu, for en tiramisu. Dog var det hvad der stod, i en gammel opskrift jeg nedskrev i min blå køkkenbog år tilbage, så det bliver den altså kaldt..
Jeg er bestemt ikke fan af kaffe, hvorfor tiramisu aldrig har sagt mig det store, men med denne lette sommerversion kan alle (mig selv inklusiv) vidst være med!

Photobucket

Tag endelig forskud på sommeren og forkæl store som små :- )
Jeg lavede disse små anretninger, da en flok veninder kom til mad i lørdags. De satte et fint og let punktum efter maden, og er tilpas friske. Tiramisu’erne kan anrettes i fad, som normalt – men jeg synes nu at de gør sig bedst i portionsanretninger, selvom det kræver et par minutter ekstra at få lady fingers’ne tilpasset i størrelsen.

opskrift
25o g græsk yoghurt
1 tsk revet skal af ubehandlet øko-appelsin
1 stang vanilje
1/2 dl sukker
250 g friske bær – jeg brugte jordbær og hindbær
6 ladyfingers

Rør yoghurt og revet appelsinskal sammen. Flæk vaniljestangen og få mast kornene godt sammen med sukkeret. Vend sukker/vaniljeblandingen i cremen. Hvis du er vild med appelsin, kan lidt saft tilsættes massen. Fordel cremen lagvis i glas (kaffekopper fungerer strålende) med ladyfingers og de lækreste bær du kan finde. Drys evt med lidt kakao-pulver på toppen, det giver et lækkert sødt strejf.
Desserten her, behøver ikke at stå mere end en time eller to, og skal helst pyntes med de fine bær lige inden servering. Væden fra yoghurten når akkurat at blødgøre ladyfingers’ne nok til, at der stadig er lidt bid i dem.
Velbekomme

Photobucket

Photobucket

Photobucket

6

  • Vibe

    Hvor mange personer er opskriften til? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Denne opskrift rækker til 4 små portioner :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor ser den bare god og sød ud! Er lige blevet fast følger og glæder mig til at se hvad i lægger på bloggen i fremtiden :-)

    Hilsen Laura

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak for den søde kommentar Laura – og velkommen til :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor ser den bare sød og god ud! Er blevet fast læser og glæder mig til at følge med på jeres blog!

    Hilsen Laura

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Houda Bourrid

    Delicious :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønne- og avocadosalat