Fuldkornsbrød - helt uden mel.

Chokolade Cupcakes med hindbærmousse

Photobucket

Forleden aften havde min kære veninde bagt disse smadder flotte og ikke mindst lækre cupcakes. Fantastisk torsdagstreat at forsøde aftenen med. Hun er smadder dygtig til at bage, så disse lyserøde prinsessekager hittede jo selvfølgelig. Så her får I lidt billedespam, for de er bare så fine.

Chokolade Cupcakes
250g hvedemel
1 tsk natron
225g sukker
50 g kakao
1 tsk vaniliesukker
1 1/4 dl mælk
1 dl smør
2 1/2 dl. yoghurt naturel
1 æg
75-100g hakket chokolade.

Alle de tørre ingredienser kommes i en skål med ca. 2/3 af den hakkede chokolade. De våde ingredienser blandes i en anden skål, og piskes kort- til massen er nogenlunde ensartet. De tørre ingredienser blandes nu i, og de skal nu vendes stille og roligt sammen med resten af den hakkede chokolade. Den sidste del af chokoladen smeltes over vandbad, og vendes i massen.
Hæld massen i dine muffinsforme, og lad den bage i varmluftovn ved 200 grader, i ca. 15 minutter – de skal være en smule klæ indeni.

Hindbær mousse
500 g. frosne hindbær
1 citron (saften)
200 g. flormelis
3 blade husblas
1/2 L. piskefløde

Husblasen ligges i blød i koldt vand. Blend hindbær sammen med citronsaft og flormelis. Når massen er blendet sammen, presses det gennem en sigte.
Smelt husblasen over svag varme, og lad den køle af inden den røres i hindbærblandingen.
Fløden piskes og vendes i bærrene. Kom hindbærmoussen i køleskabet, til den er tilpas stiv.

Når kagerne har kølet af, og din hindbærmouse er stivnet – kan du pynte dine cupcakes med hindbærmoussen. Vi havde nogle sukkerhjerter, som vi dekorerede med. Og ellers vil et hindbær helt sikkert også være rigtig flot og lækkert.
Velbekomme.

Photobucket

Photobucket

8

  • […] at spørge om en opskrift :). I lagkagen er der rabarberskum, som jeg fik inspiration til fra smagsløjers opskrift på chokolade cupcakes med hindbærmousse. Der skulle egentlig hindbær i, men da min mor […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Holm Hansen

    Hvor mange cupcakes bliver der til af en portion? :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denne her hindbærmousse skal helt sikkert i den næste lagkage jeg laver! :-) bliver den meget fast, når der nu skal husblas i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det har jeg også haft gjort med stor succes. Det smager så godt med hindbærmousse i lagkage, nam!
      Den bliver ikke meget fast, som i cheesecake f.eks. men den giver lige den fasthed der gør det ikke løber ned af kagen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du skriver at man tilsætter 2/3 dele af chokoladen.. Hvornår tilsættes den sidste 1/3 del så? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hovsa! Tak for den, det var lige en smutter.
      Men den smeltes, og vendes forsigtigt sammen med resten af dejen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Dejligt at høre. De var også en succes :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornsbrød - helt uden mel.