• ···
Chokolade Cupcakes med hindbærmousse

Manhattan Cheesecake

Photobucket

Photobucket

Jeg har nu aldrig rigtig været the-cheesecake-kind-of-girl … Ikke at jeg nogensinde har smagt en sådan kage, men tanken om ost i en blævrende husblads-masse var ikke lige mig. Skal man forkæle sig selv med kage, kan man jo ligeså godt proppe masser af chokolade i – det ved man i hvertfald  hvad er…
Med denne lækre søndagstreat er jeg dog ganske overbevist om cheesecake-konceptet og dets popularitet. Kagen er smuk, delikat og smager dejligt (og ikke af ost) med lidt frugt på toppen.

Jeg har mange gange savlet over Tóra’s foskellige cheesecake-projekter, men først rigtig fået prøvet konceptet i eget køkken nu her.
Min mor tippede mig om en lækker husblads-fri version, og i søndags da der skulle kreeres kagebord, var det derfor oplagt at bikse sådan en lækker sag sammen.
Manhattan cheesecake består af den obligatoriske sprøde kiksebund, et lækkert lag med cremet ost (selvom det jo altså ikke smager af ost-ost), samt det øverste cremefraiche-lag med vaniljesmag.

opskrift
75 gr smør
200 gr digestive kiks
2 æg
400 gr flødeost naturel
150 gr sukker
3 tsk vaniliesukker
5 dl creme fraiche
Brombær og/eller hindbær, jordbær til pynt 

Fremgangsmåde:
Pensl en springform med lidt smeltet smør eller beklæd en lille bradepande med bagepapir. 
Smelt smørret i en gryde. Kom digestive kiksene i en foodprocessor og kør på puls knappen (intervaller) til kiksene er knuste. Hæld kiksekrummerne op i det smeltede smør, rør det godt sammen og fordel det til en jævn bund i den smurte form.
Kom nu flødeost, æg og 100 gr sukker samt 1 1/2 tsk vaniliesukker i foodprocessoren og blend til cremen er helt glat. Massen hældes ud over kiksebunden og bages nu i ovenen ca. 20 min ved 180 grader.Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af.
Bland cremefraichen med det sidste sukker og vaniliesukker og hæld det udover kagen.
Stil kagen tilbage i ovnen og bag den ca. 10 min – til øversta lag er nogenlunde fast og ikke “blævrer” når du rører formen. Herefter afkøles kagen og sættes i køleskab mindst 6 timer inden servering.
Velbekomme!

Photobucket

   

44

  • Flemming

    Uden tvivl den bedste cheesecake jeg har smagt. Tak for delingen. Mums.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] med hjem fordi denne ret.. Ja den skal altså deles med verden. Opskriften kommer oprindeligt fra Smagsløjer, men jeg tillader mig at dele opskriften herinde […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ruk

    Min første Cheesecake er i ovnen! Håber den bliver god’

    – Tak for opskriften! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Denne gang synes vi, vi ville kaste os ud i en cheescake. Vi fulgte (eller prøvede i hvert fald) denne opskrift. Men vi glemte at putte æg i og det var først da kagen var næsten færdig at vi læste at den […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] kan finde opskriften på denne skønhed her  super flotte billeder af kagen […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hvor mange personer er opskriften til? Skal servere for 8 personer, og ved ikke om jeg skal lave portionen større?

    Hvad for en form har du brugt for de firkantede stykker? Det er ret flot!

    Håber på hurtigt svar, vil rigtig gerne prøve kræfter med den! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] endda en af mine yndlingskager: Cheesecake. Min veninde tippede mig om en opskrift i blogland fra Smagsløjer, som sindssygt god OG nem at lave, hvilket er et must når jeg skal kaste mig ud i sådan noget. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Luna

    Hej, jeg vil lave den her Cheesecake men jeg er lidt usikker på om min springform ( meget gammel én ) , om den have bagepapair eller om det er nok men smør i alle kanter ?

    Hilsen Luna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jeg ville komme bagepapir i – så er du altid på den sikre side. Det er også noget nemmere at få af, når du skal skære kagen :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • muddi

    Hej.. jeg vil simpelthen så gerne prøve at lave den. Har bar en lille spørgsmål
    Kan man lægge en lag jordbær jelly ovenpå kagen når den er kølet

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det har jeg faktisk prøvet, og det var helt fint! Smagte super! :-)
      – Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] endda en af mine yndlingskager: Cheesecake. Min veninde tippede mig om en opskrift i blogland fra Smagsløjer, som sindssygt god OG nem at lave, hvilket er et must når jeg skal kaste mig ud i sådan noget. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • annesofie

    Er det creme fraiche 18% man skal bruge? Jeg skal lave den i morgen, og så spændt :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • christina :D

    altså min første cheesecake minder meget om denne opskrift :)
    indtil jeg så i kommentar feltet at nogen putter den i ovnen oo” (for mærkeligt) :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er meningen at denne cheesecake skal bages, så de to lag sætter sig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • janani


    Håber at høre fra dig snarest :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • janani

    Hej kan jeg ikke bruge en springform istedet for hvor stor skal den så være? :-)

    Hvor mange dage kan den holde sig har tænkt mig at bage den imorgen aften men skal have den med til jylland på fredag bor i kbh så det er 4 timer i tog tror du den vil kunne holde til det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Janni

      Du kan sagtens lave kagen i en springform – sådan en almindelig en på 24 cm, så får du bare lidt tykkere lag. DEt tror jeg sagtens du kan, den er udemærket på 2. dagen, og den skal jo lige have lov til at sætte sig. God fornøjelse og god jul!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hmm.. Min top-creme faldt lige igennem kagen da jeg lagde den på.. Havde kølet den af.. :(

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det lyder søreme mærkeligt. Cheesecaken er ellers aldrig gået galt :-/
      Kan du have bagt den for lidt, eller glemt at lade den køle lidt af bagefter?
      Håber kage-projektet lykkes!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej. :)
      – Min top-creme faldt ikke dicideret igennem, men den anden “åbnede” sig ligesom…. Havde bagt den i 25 min. og afkølet den… Hvor længe afkøler du din? :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • sara

    halløj.
    er lige i gang med at lave den, men jeg har et problem – min “creme” bliver helt flydende?? er det meningen? det er det vel ikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Cremen er flydende jo – men sætter sif ved bagning og den efterfølgende nedkøling :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birke

    Hvor mange personer er opskriften til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

    Hejsa! :) faldt lige over din blog igennem bloglovin – hvilket jeg er glad for, den ser jo super god ud! :)

    Jeg har lige et spørgsmål… hvordan har du kunne få dine fine cheesecake stykker så firkantede/kvadratiske? For det ligner da ikke en springform el. bradepande du har brugt? :P Har du brugt nogle små forme? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Amanda. Dejligt du kigger forbi, velkommen til :-)
      Cheesecaken er bagt i en helt almindelig bradepande (du ved, 20 x 30 ca), og derefter skåret den ud i kvadrater. Tippet er en våd skarp kniv – kanterne bliver kun snorlige ved brug af en fugtet kniv :-) God fornøjelse!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så er den lækre cheesecake i ovnen, men ! det sidste lag vil simpelthen ikke stivne, hvorfor ? den har været på varmluftsovn og nu på almindelig ovn (eller hva det nu hedder) men der sker stadig ik rigtig noget.. og den har været derinde meget længere end de 10 minutter til sidst… :/ iih håber ikke den bliver helt ødelagt..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hmf. Det lyder mærkeligt, jeg har lavet den en del gange nu, og på varmluft plejer 15-20 minutter at sikre at den er fin. Det skal ikke stive helt jo, blot bages til det ikke blævrer. Det bliver først bastant når kagen køles helt af :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Da den endelig kom ud af ovnen var den stadig blævrende, men den stivnede ligeså stille, og smagte rigtig dejligt! :) ku sagtens tænkes at jeg ville lave den igen, nu hvor jeg har lidt mere erfaring med den!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Årh altså, det er jeg glad for at høre :-) Godt det blev en succes. Tak for din tilbagemelding : )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nam nam.. det ser utrolig lækkert ud! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sjovt du skriver det med cheese cake som en blævrende masse, sådan har jeg også tænkt det – men de smager nu meget godt faktisk ;-) Og denne her ser bare rigtig god ud, Christina!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for det :- ) Hæhæ, det er nok det charmerende navn blandet med ens egen forforståelse. For ja, det smager jo ganske godt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

    Den ser sygt god ud! og jeg eeeeeeeelkser cheesecake! ØJ altså!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Den var super god Lykke. Vi må spise cheesecake næste gang vi ses!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhmm, jeg ELSKER cheesecake og prøver at opfinde anledninger til at lave en :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det kan jeg godt forstå Birthe. Jeg har aldrig været overbevist, men nu må andre versioner vidst også prøves af ;- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • R

    Elsker cheesecake og endelig en opskrift uden husblas! – Den der bare god ud! Glæder mig til at lave den ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mary

    Nej nej, hvor ser den lækker ud! Får helt lyst til at prøve- det har heller aldrig lige æret en kage jeg har tuer kaste mig ud i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak :-) Det synes jeg du skal prøve. Jeg blev overbevist : )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmmm, den ser bare lækker ud. Jeg er normalt heller ikke en cheesecake-pige, men den dér opskrift… den skal vist prøves :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak :-) Dét synes jeg helt sikkert du skal prøve, jeg blev i hvertfald overbevist :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade Cupcakes med hindbærmousse