• ···
Peanutbutter cookies

Fuldkornsbrød – helt uden mel.

Desktop1

Nogle gange støder man på små lækre opskrifter, som simpelthen er for gode til ikke at dele. Som for eksempel en fra denne måneds iform blad, hvor de har nogle opskrifter på brød uden mel. Da jeg lige tager en uge fri for kulhydrater og stivelse (brød, pasta, ris, kartofler etc.) faldt det i rigtig god jord. For hvis man skal holde det helt uden melprodukter, så er det her “snyde” brød altså fantastisk. Jeg er helt sikkert fan, og vil fremover kun bage dette.
Så HURRA for en god opskrift som hermed er givet videre. Og da opskriften jo stammer fra et iform blad, så er der selvfølgelig fordeling af næringsindhold.
– har været nødt til at lave dem i muffinsforme, da jeg ikke havde nogen brødform ved hånden. Men næste gang bliver de bagt som et brød, for at få den helt rigtige brødfeeling ;- )

Næringsindhold pr. muffin
(ca. 25 muffins)

Energi: 162 kcal. Protein: 5,5 g. Kulhydrat: 4,5 g. Fedt: 14 g. Kostfibre: 1,6 g.
IMG_4987

Ingredienser
150 g. mandler
100 g. sesamfrø
100 g. hørfrø
100 g. solsikkefrø
150 g. græskarkerner
1 dl raspolie
2 tsk havsalt
4-5 små æg

Fremgangsmåde
Mandlerne hakkes i en minihakker, så det bliver til mel. Alle frø blandes sammen med melet. Æggene piskes sammen i en skål, og blandes med alle frøene, samt salt og olie.
De bages i ovnen (varmluft) ved 160 grader i 35 minutter.
Dog skriver de i bladet, at hvis det er i en brødform, så 70 minutter ved 160 grader.

Desktop1-1
 

   

27

  • Reidun

    Hej :-)
    Jeg skal i gang med at bage disse suveræne melfri muffins.
    Jeg vil lige høre inden, om de også er gode efter at have været i fryseren? Jeg vil nemlig gerne lave en dobbelt portion (ca. 50), så jeg har til noget tid ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hej Reidun.
      De tager ikke skade af at komme en gang i fryseren! :-) God fornøjelse

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Silke

    Hvor meget vejer en? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    De ser lækre ud! Ved du, om de kan fryses ned?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Helt sikkert også anbefalingsværdige :-) Jeg har i hvert fald et par poser i fryseren nu – regner jeg stærkt med. Men vender lige tilbage når første pose bliver taget op af fryseren.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • MmmmmMMmmm. Hvor ser de rugbrød bare ALT for lækre ud. Jeg er vild med melfri opskrifter – så de skal helt sikkert afprøves.
    Jeg synes, at du skal fortsætte med at bage dem i muffinsforme. Det er da meget sjovere. Selv om jeg har en rugbrødsform, vil jeg gøre som dig :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ih, tak! Det var de også. Jeg elsker også melfrie opskrifter, det bliver altid en tand sjovere – jeg ved ikke hvorfor?!
      Ja, det har også sin charme med de muffinsforme :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christ, Piger – de ser godt nok lækre ud! Det må jeg altså prøve på et tidspunkt. Tak for inspiration :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uha, noget meget meget lignende det her har jeg efterhånden lavet mange gange :) det er så lækkert. Men hvor jeg elsker at du har lavet det i muffinsforme! Jeg har altid lavet det i en rugbrødsform :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er da helt sikkert også en keeper! Ja, når glemsomheden træder ind – og man febrilsk leder i skuffer og skabe, efter den rugbrødsform som jeg ikke ejer. SÅ må det hedde muffinsforme :-D
      OG neej en lækker blog du har. Skal da helt sikkert lave sundhedsburger! NAM

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Jeg har dem i ovnen nu – spændende! ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nååå på den måde, smart (; så skulle det jo også gerne passe :)
    Ja, det er ihvertfald en måde at gøre det på :)
    Tusind tak og ilm – er meget inspireret af jeres opskrifter og har gemt flere opskrifter :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nååå, havde forstået det sådan, at det oprindeligt var et rugbrød :$ Sorry, min fejl :) ;)
    Jamen jeg finder næringsindholdet i de forskellige produkter, også beregner jeg mig frem til indholdet, ud fra min viden og matematiske udregninger. Simpelt, og ikke så svært :) Beregner godt nok ikke protein indholdet osv, kun kalorieindholdet :) hvis jeg også skal beregne det andet, tager det lidt længere tid. Men tjek evt linket her: http://thejunkies.dk/healthjunkie/2012/04/07/beregn-selv-kalorieindholdet-i-jeres-mad/
    Det er også en måde at beregne indholdet på :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det var det også, og ud fra opskriften ville der blive 25 skiver. Jeg har ingen rugbrødsform så lavede 25 muffins istedet :-)
      Men det skulle meget gerne give sammen udfald.
      Ok, det er så spændende synes jeg. Vil lige kigge på det link :-)
      Forresten, rigtig fin blog du har!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Nøj de ser lækre ud ! og så er de glutenfrie ! Perfekt :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • okay, men der står 162 kcal pr hvad? :)
    .. hvis jeg får dem bagt på et tidspunkt vil jeg gene vende tilbage med en energifordeling til dig :) Plejer at beregne energifordelingen i det meste af det jeg bager ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Altså 162 kcal pr muffin. Det taget i betragtning at der bliver 25 muffins ud af portionen :-)
      Det må du meget gerne! Hvad bruger du til at regne det ud? :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow !! hvor ser de fantastisk lækre ud ! De skal helt sikkert prøves :D
    Men har et lille spørgsmål til energifordelingen? :) ..Du skriver 162 kcal pr. muffins. Hvad er energifordelingen for hele portionen? :)
    Så vil jeg selv kunne beregne energifordelingen, hvis jeg har flere eller færre muffins :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Kan altså også kun anbefale det. :-)
      Det kan jeg faktisk godt forstå, men nu kan jeg jo desværre ikke tage æren for denne skønne opskrift.
      Har som sagt fundet den hos iform, og der har de skrevet som ovenover med energifordelingen.
      Jeg er desværre ikke selv super sej til at regne sådan noget ud. Men fifs tages imod med kyshånd :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm jeg elsker sådan noget .. er ærgeligt at det bare er en kcal-bombe uden lige, øv ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja, det gør jeg også. Elsker sådan nogle opskrifter.:-)
      Men uden at gøre mig alt for klog, så vil jeg mene at det er en af de bedre kcal-bomber man kan spise. Da de jo kun består af æg og korn. :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter cookies