• ···
Forårsruller massere af grønt

Yndlings light-kage

Photobucket
“Light-kagen” er selvfølgelig en fuldstændig misvisende titel, da denne kage er alt andet end light…

Det er mig en stor fornøjelse, at kunne præsentere denne kage. Det er min absolutte yndlingskage, kagen som jeg altid har foretrukket fremfor lagkage til mine fødselsdag, kagen der aldrig skuffer og altid kan varieres efter årstidens friske frugt.

Min mor laver denne kage til perfektion, men i sidste uge da jeg skulle forkæle mine studieveninder, måtte jeg selv igang.
Kagen laves meget nemmere end forventet, den impornerer med garanti og så smager det sidste stykke dobbelt så godt, når det er blevet godt svampet af en nat i køleskabet.
Photobucket

Så fik jeg vidst rost kagen rigeligt – nu til opskriften:

opskrift
100 gr smør
145 g sukker
3 æggeblommer
1 1/2 dl mælk
110 g mel
2 tsk bagepulver
Ovenstående ingredienser mixes og piskes godt sammen. Dejen bages i en springform (ca. 24 cm) i 20 minutter ved 200 grader.

Når bunden er bagt, skal den stå lidt og køle af. Imens dette sker, blandes 3 æggehvider, 225 g sukker, 2 tsk vaniljesukker, 100 g mørk chokolade og 50 g nødder (fx. hasselnøddekerner). Det er vigtigt at hviderne piskes helt stive, da massen ellers vil være ubagte/fugtige, selvom den er bagt. Sukker, vanilje og hakket chokolade og nødder vendes i æggehviderne.
Massen lægges ovenpå bunden og bages i 15 minutter ved 200 grader.

Når kagen er afkølet og klar til servering, laves cremen.
2 1/2 dl pisket fløde – flødeskum
2 dl creme fraiche
2 spsk vaniljesukker

Cremen smøres på toppen af kagen, hvorefter den pyntes med frugt. Jeg vil helt klart anbefale sprøde og søde vindruer lige pt. Kiwi i tynde skiver er også et hit, ligesom friske bær er alletiders i sommermånederne.

Photobucket

Photobucket

   

12

  • kakm

    kan den laves dagen før servering?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Skal den laves samme dag som den serveres???

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Sofie

    Den ser super lækker ud og jeg har tænkt mig at bage den til min fars fødselsdag på søndag :-) Jeg er imidlertid lidt i tvivl om bunden skal ud af springformen, når marrengsmassen kommes ovenpå, og den skal i oven igen?

    Mange hilsner

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Beklager det sene svar – håber det er tids nok!

      Bunden skal ikke ud. Marengsen er løbet lidt ned ad siderne på dette foto, men intet skal tages ud eller op – bare hæld massen på, og i ovnen igen. God fornøjelse :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chanell

    Kan kun sige FANTASTISK kage! Lavede den her i weekenden til min fødselsdag og alle var vilde med den. Et godt alternativ til den traditionelle og til dem som ikke kan lide kagecreme :) Og så er den oven i købet lige til at lave!
    Kan varmt anbefales! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Smagsloejer/Christina

      Dejligt at høre at kagen var et hit! Håber du har fundet en ny fødselsdags-favorit :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • MUMS hvor ser den bare fantastisk ud! Håber på snart at finde en anledning til at kaste mig ud i dette projekt ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Håber der snart kommer en mulighed Cecilia – er sikker på, at du blir fan!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser den også bare lækker og på ingen måde light-agtig ud – men det er kun godt! En rigtig lækker frådsekage, mmm….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Nej lige præcis – alt andet end light. Men fantastisk god :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Faldt lige over din blog. Hvor er den vildt lækker. Bliver helt lækker sulten over at sidde og kigge indlæggene igennem – namme nam :)
    Den skal helt klar på min blogloving :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak for de søde ord – vi er glade for, at du har lyst til at læse med :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsruller massere af grønt