• ···
Spæd spinat med squash, radisser og sød melon

Blåbærkage med chokoladestykker

IMG_5066

Jeg beklager stilheden fra min side her på det sidste. Men eksamen rykker tættere og tættere på – og madlavningen bliver mindre og mindre kreativ. Dog fik jeg igår en ustyrlig lyst til at bage (en af mange overspringshandlinger), og da jeg havde køleskabet og fryseren fuld af blåbær – blev der lige smækket en smadder lækker blåbær kage sammen, med et lille overraskelses moment af små chokolade chunks.
Og pudsigt nok, da hele lejligheden duftede af kage og kaffe, kom en veninde på uventet besøg. Og med de tre gange hun hentede et stykke, taler kagen vidst for sig selv… ;- )

Den får dog lige et par ord med på vejen alligevel. Det er en rigtig lækker, lidt anderledes, kage. Mange kager er gerne lidt melet, forstå mig ret. Denne kage er sprød uden på, og dejlig svampet uden at klistre indeni. Læg mærke til hvor fint at blåbærrene ligger øverst i kagen, og chokoladen nederst. Klart anbefalingsværdig, og med en klat vaniljeis til er desserten til middagsgæsterne i hus.

Opdateretfornylig1-001

Ingredienser
2,5 dl. hvedemel
2,5 dl. mælk
2,5 dl. brun farin
50 g. smør
50 g. mørk chokolade
4 æg
200 g. blåbær (frosne eller friske)
2 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
Smørret skal være blødt. Bland smør, mel og brunfarin med hænderne i en skål. Sørg for at det hele er blandet jævnt sammen – ingen klumper af smør.

Slå æggene ud i en skål, sammen med mælken og pisk de to sammen. Kom herefter salt og vaniljesukker sammen og pisk endnu en gang.
Hæld nu din melblanding i æggesnapsen lidt ad gangen og pisk det til en jævn masse. Når alt er blandet sammen, kommer du dine blåbær i kagedejen.
Hak nu chokoladen i forholdsvis grove stykker, og vend dem forsigtigt i.
Kom bagepapir i en springform, og hæld kagedejen heri.

Bag kagen ved 175 grader varmluftsovn i ca. 45 minutter.

– Kagen skal minimum hvile en time efter den er bagt. Så chokoladen kan størkne igen og kagen bliver lidt mere fast.

Opdateretfornylig1

Rigtig god weekend til alle jer søde læsere :- )
Husk at I kan følge os på facebook og bloglovin. Det bliver vi så glade for.

   

9

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spæd spinat med squash, radisser og sød melon