Bagte rabarber med hvid chokolademousse

Double Chocolate Berry Cheesecake

Photobucket

Nå men, efter mit sidste cheesecake-indlæg blev jeg, som bekendt, godt overbevist om cheesecakens popularitet, hvorfor jeg besluttede, at jeg også hellere måtte prøve den ubagte husblads-version (da det jo egentlig var dén jeg var skeptisk over).
Som sagt, så gjort, og forleden da min søde studiegruppe kom på besøg til madklub, bestod desserten af denne cheesecake.

Opskriften er tyvstjålet hos Tóra – the cheesecake master, dog med enkelte justeringer. Herunder følger min version med fuldkorn, mandler og ekstra bær.

Photobucket

opskrift
250 g fuldkorns digistive
60 g grofthakkede mandler
125 g smeltet smør
2 dl fløde
4 blade husblads
4 pasturiserede æggeblommer
2 spsk sukker
400 g natutral flødeost
100 g mørk chokolade
150 g hvid chokolade
150 g blåbær
Eventuelt mere chokolade eller bær til pynt

Knus fuldkornskiksene groft og bland dem med de grofthakkede mandler. Smelt smør og bland kikseblandingen heri, og pres massen til bund, i en springform.
Sæt bunden på køl. Udblød husblads i koldt vand, varm fløden op i en gryde (uden den koger), og smelt herefter husbladsen af i den lune fløde.
Pisk æggeblommer og sukker sammen. Rør fløde og ost i æggemassen, og rør dette til en jævn masse. Smelt de to chokolader, i hver deres gryde. Del ostecremen i to, og rør chokoladen i hver sin ostecreme – skal blåbærrene dækkes helt, skal du lave 60 % af cremen hvid, da de ellers titter op igennem det lyse lag.
Hæld den mørke ostecreme over kiksebunden, og lad den køle godt af. Hæld blåbærrene ud på det mørke lag og hæld derefter den hvide creme over. Lad kagen sætte sig natten over. Min kage er pyntet med masser af hvid chokolade og blåbær.
Kagen kan max holde sig i 2 døgn.

Hav en dejlig søndag!

Photobucket

12

  • Sarah

    Kan man undlade husblas? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Åh, det tør jeg ikke svare hundrede procent på.
      Umiddelbart ikke, tror det vil have svært ved at få rette konsistens uden…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Skal osten creme være flydende? Min oste creme er blevet helt flydende har puttet det første mørke lag på og den har stået i køleskabet i næsten 2 timer nu og den er stadig ikke fast???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Cremen er flydende når den hældes på ja – både den lyse og mørke. Når den har stået 2 timer, burde den bestemt være nogenlunde fast. Det kan drille, hvis ikke æggene blev pisket nok fra start. Håber det løser sig :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • R

    Mums! En af de bedste cheesecake jeg har smagt!! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj den ser lækker ud! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fiiine billeder og lækker kage – tak for link :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Selv tak Tóra – og tak for opskrift og inspiration ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Faldt den i deres smag? Den ser god men tung ud!?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jep. Et enkelt stykke var rigtig lækkert – men den kvabber hurtigt,så der er til forholdsvis mange personer i sådan en kage :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser bare alt for lækkert ud! Det er da helt vildt!

    http://www.johanneblog.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak Johanne. Det var bestemt også lækkert :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte rabarber med hvid chokolademousse