Gulerodskiks – et melfrit alternativ

Lækre snacks er altid godt – når de er sund(ere), er det kun endnu bedre. De ombloggede kernefyldte knækbrød er altid et hit, men leder man efter lidt fornyelse er disse gulerodskiks et godt bud. De er sprøde, gode og milde i smagen. Lækre gulerødder mixet med en smule sødme fra kanelen. Jeg er fan!
Gulerodskiks
25 kiks.
70 g mandler
60 g hørfrø
55 g cashewnødder
1 1/2 reven gulerod
2 æg
1/2 dl vand
1 tsk kanel
Mal mandler og cashewnødder i en blender. Rør alle andre ingredienser i en skål, og hæld så mandelmelet heri. Rør blandingen sammen og lad den hvile i et kvarters tid.
Vend blandingen ud på bagepapir, fordel i en passende tykkelse (mine blev lidt for knækbrøds-tynde, idet jeg brugte to stk. bagepapir og en kagerulle, som når man ruller knækbrød ud). Sæt pladen i ovnen og bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
Efter de første 10 minutter, kan du, med en skarp kniv, skære dejen i “kiksestykker”. Sæt pladen i ovnen igen, og bag de sidste 20 minutter – til kiksene er lysebrune og dufter dejligt.
Så blev kiksene lavet i går – med et ekstra lille indslag af vild pastinak. Super lækre! Thumbs up fra nabobloggen :-)