Hjemmerørt figenpålæg

Gulerodskiks – et melfrit alternativ

Photobucket

Lækre snacks er altid godt – når de er sund(ere), er det kun endnu bedre. De ombloggede kernefyldte knækbrød er altid et hit, men leder man efter lidt fornyelse er disse gulerodskiks et godt bud. De er sprøde, gode og milde i smagen. Lækre gulerødder mixet med en smule sødme fra kanelen. Jeg er fan!

Gulerodskiks
25 kiks.
70 g mandler
60 g hørfrø
55 g cashewnødder
1 1/2 reven gulerod
2 æg
1/2 dl vand
1 tsk kanel

Mal mandler og cashewnødder i en blender. Rør alle andre ingredienser i en skål, og hæld så mandelmelet heri. Rør blandingen sammen og lad den hvile i et kvarters tid.
Vend blandingen ud på bagepapir, fordel i en passende tykkelse (mine blev lidt for knækbrøds-tynde, idet jeg brugte to stk. bagepapir og en kagerulle, som når man ruller knækbrød ud). Sæt pladen i ovnen og bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
Efter de første 10 minutter, kan du, med en skarp kniv, skære dejen i “kiksestykker”. Sæt pladen i ovnen igen, og bag de sidste 20 minutter – til kiksene er lysebrune og dufter dejligt.

Photobucket

Photobucket

   

10

  • Så blev kiksene lavet i går – med et ekstra lille indslag af vild pastinak. Super lækre! Thumbs up fra nabobloggen :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ej hvor godt Julie – og tak! Pastinak havde jeg aldrig selv fundet på at tilføje – men det lyder rigtig godt :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Kan kun anbefale folk at få bagt disse skønne gulerodskiks! :O) Det er bare ren guf! Tak for en super opskrift :O)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hvor fedt du har prøvet dem, Heidi :-) Er glad for, at du kunne lide dem!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fuck, det ser godt ud! Måske jeg kan nå at bage dem allerede i dag?! :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Julie – ja, skynd dig at kom igang. De er lækre!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder superlækkert – især med kanelen. Det kunne jo være fint som afveksling til mine almindelige kerneknækbrød (der minder meget om dine) (:
    Luise

    http://sesamsesam.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Jep, gulerodder og et tvist kanel fungrede overraskende godt – og ja, udemærket afveksling til knækbrøddene :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er HELT sikkert også fan. Også selv om jeg ikke har smagt dem endnu :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det lyde godt Maja, håber du er ligeså stor fan når du har smagt dem ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmerørt figenpålæg