Hjemmerørt figenpålæg

Figenpålæg er for mig, et sødt levn fra barndommen, fra små søde madder til eftermiddags-teen. Den smørbare version er nem at lave, konsistensen kan varieres, hvadenten den ønskes crunchy eller smooth, og så er det virkelig et plus i bogen, at man ved præcis hvad den indeholder.
Smørbar figenpålæg
120 g økologiske udstenede dadler
120 g økologiske tørrede figner
50 g hasselnøddekerner
10 g mandler
Lidt vand bringes i kog, figner og dadler kommes heri, og koges i 2-4 minutter. Dette kan undlades, men de bliver lidt nemmere at blende bløde, hvis de først er kogt lidt møre.
Dadler og figner skæres i stykker, hvorefter de blandes med nødder/mandler og blendes sammen. Hasselnødderne kan ristes først, men jeg synes ikke det er en nødvendighed.
Der tilsættes cirka 1 dl vand, til konsistensen er som ønsket. Det er en fordel at bruge en foodprocesser til projektet, da den blir’ lige crunchy nok i en almindelig sørgelig smoothie-blender : -)
Denne opskrift giver cirka 500 g figenpålæg, som kan holde sig i en tætlukket beholder på køl, i op til 2 uger.
Denne pålæg er nem, hurtig og lækker at lave – et overskueligt (pinse)projekt, der med garenti vil være et hit hos både store og små : -)
har du /i ikke en opskrift hvor man kan bruge friske figner vi har så mange figner at vi ikke ved hvad vi skal gøre med dem