Verdens bedste jordbærsalat

Kylling i kokos/mango-creme

Photobucket

Nem og smagfuld mad er jo altid godt – serveret i skåle, blir’ det kun endnu bedre – og når så det er muligt at opnå lidt Thailænder-stemning, ved at spise med Thai-skeer og dermed tilføre karrysmagen en masse gode rejseminder, ja så er det svært ikke at blive begejstret.
Retten her er nem og sund, og kan spises både med nudler eller ris til.

opskrift til 2
2 kyllinge fileter
300 g vilde ris
5 cm frisk ingefær
gul/rød currypaste
1 mango
1 håndfuld basilikum
1 dåse kokosmælk
gul/rød currypaste
slikærter
salt og peber

Skær to kyllingefileter ud i mundrette bidder. Steg disse, på en varm pande i en smule olie.
Varm en wok-pande op, hæld en smule olie i panden, og svits 2 skefulde currypaste af – ca. 1 minut, til en liflig karry-duft breder sig.  Kom basilikum, kokosmælk, en halv mango og 3 cm ingefær i en blender, og mix dette godt sammen. Tilsæt kokos/mango-cremen i wokken, og rør det godt sammen med currypasten.
Kom kyllingebidderne i wokken, lad det simre et par minutter til det er gennemvarmt og tilføj så en håndfuld slikærter og det sidste finhakket ingefær. Imens retten opvarmes, kan du skære den anden halvdel af mangoen i tern.
Server på en bund af vilde ris (kogt efter anvisning på pakken), pynt med mangoterninger og eventuelt lidt cashewnødder.
Velbekomme :-)

Photobucket

Photobucket

   

10

  • Julie Adamsen

    Har lavet denne ret til aften, den var en kæmpe succes hos veninderne!! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      EJ hvor fedt Julie! Er smadder glad for, at det blev en succes :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ahh, lav lige det til mig til aftensmad :-)

    http://www.johanneblog.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er bare om at komme igang Johanne ;-) Den er hurtig og nem.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, hvor ser det dog lækkert ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det lækkert ud! Blir det ikke vildt stærkt med 5cm peberrod? Ha en dejlig Pinse

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak – ikke peberrod, men ingefær ;-) Det er nok meget efter smag, men jeg synes ikke det smagte stærkt igennem i denne ret. Bare et krydret indslag : )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Det er en smule vildledende at kalde retten sund, når der er en dåse kokosmælk i. Det er primært mættet fedt, og altså godt og vel samme fedtindhold som piskefløde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er rigtigt – alt er relativt, men med grøntsager og kylling er der dog fundament for noget godt. Mængden af kokosmælk – og portionens størrelse bestemmer man jo selv :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste jordbærsalat