Jordbær-grød med sommer- og barndomsminder

Bagte rabarber med hvid chokolademousse

P1010151

Rabarber har altid været den absolutte yndlings sommerspise i mit barndomshjem. Jeg kan lige så tydeligt huske, at min bror og jeg altid gik i haven, og plukkede rabarber til diverse sommerdesserter. I weekenden var jeg hjemme hos mine forældre og spise lækkert mad, og i den anledning skulle vi selvfølgelig udnytte at rabarberne i haven var modne. Vi besluttede os for at lave bagte rabarberstænger med chokolademousse til. Og det kan jeg kun anbefale.

Et lille tip til jer, hvis I også skal plukke jeres egne rabarber. Tag fat om den enkelte stængel et godt stykke nede og træk den forsigtigt op. Man skal være lidt forsigtig, da der nederst på hver enkel stængel sidder en lille hinde, som er den der sikre genvækst. Så vi kan få lækre rabarber hvert år, måske endda flere gange i løbet af året.

P1010152

Ingredienser
400 g rabarber
150 g rørsukker
1 vaniljestang

200 g. hvidchokolade
2 bæger pastueriseret æggehvider
2 dl piskefløde
50 g. sukker
usaltet pistaciekerner

Smelt chokoladen over et vandbad. Chokoladen skal køle en smule af.
Imens piskes æggehviderne sammen med sukkeret, til massen bliver helt stiv. Her ved du den er færdigpisket, når du kan vende skålen på hovedet uden at massen falder ud.
Pisk nu fløden til flødeskum. Chokoladen vendes forsigtigt sammen med flødeskummet, og til sidst vendes sammen med æggemassen.
Moussen skal stå i køleskab mindst 3 timer, gerne længere.

Rabarberne skæres i ca 5 cm. lange stave og kommes i et fad beklædt med bagepapir. En vaniljestang flækkes på langs, og kornene blandes sammen med sukkeret.
Sukkeret drysses udover alle rabarberne, som nu bages i alm. ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. Til rabarberne er møre.

Lad dem køle af. Server dine bagte rabarber med en en skefuld chokolademousse og pynt med hakket pistacie. Velbekomme

P1010143

Husk endelig at følge os på bloglovin og facebook.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbær-grød med sommer- og barndomsminder