• ···
Morgensmoothie med vitaminer og gryn

Veggie-sandwich med gulerodsbøf

Photobucket

Forleden dag var inspirationen til overskuelig aftensmad forsvindende lille. Jeg havde ikke lyst til kød, lyst til salat, lyst til noget nemt – der ikke endte med den vanlige idiotsikre wokret. Jeg endte med en omgang sandwich, med en masse grøntsager og super lækre vegetar-“bøffer”.
I starten af bloggens levetid lavede jeg disse gulerodsfrikadeller. Grundopskriften er den samme, jeg har dog ændret lidt på målene. Og så er formen jo ændret, idet de denne gang blev til bøffer.
Sådan en sandwich er jo ikke ligefrem raket-videnskab, men det fine er jo at indholdet kan varieres lige efter hvad køleskabet indeholder.
Denne sandwich består af ristet grovbrød, frisk spinat, sukker ærter, solmodne cherrytomater, peberfrugt, soltørrede tomater og gulerodsbøffer, toppet med god hjemmelavet guacamole og stærk chilisovs.
Uanset om du laver dem som frikadeller eller bøffer, er jeg sikker på at du vil blive positivt overrasket – her lykkedes det i hvert fald at overbevise den ellers så kød-glade kæreste.

Opskrift
300 g revne gulerødder
2 hakkede forårsløg
1 lille bundt hakket persille
en god håndfuld friskhakket basilikum
6 spsk sesamfrø
4 spsk hvedemel
1 dl mælk
2 små æg
ca. 6 spsk rasp
salt og peber

Bland de revne gulerødder og hakkede krydderurter i en skål. Tilsæt mel og sesam og rør godt. Æg og mælk røres i, til du har en nogenlunde jævn fars.
Tilsæt rasp, til farsen virker sammenhængende. Form til frikadeller eller bøffer og steg på begge sider, ved svag varme. Frikadellerne steges til de er gyldne.

Photobucket

   

11

  • mika

    Hvor mange ‘bøffer’ bliver der ud af opskriften ? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Riktigt goda vart dessa morotsbiffar som vi avnjöt till middag idag, med några ändringar dock. :) Ha det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria & Christina

      Dejligt de faldt i din smag Carolone – trods justeringer ;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold fast hvor ser det indbyende ud – mmm; den opskrift skal straks gemmes.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj hvor ser den gulerodsbøf altså bare lækker ud!! Det må prøves en dag!
    Ha en god dag :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Mange tak piger! De er super lækre – og nemme at lave.
      Også god dag til jer :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hvor ser det lækkert ud! Måske et dumt spørgsmål – men skal gulerødderne presses for væde først, eller kan man godt bare rive dem og bruge dem med al væsken?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak for det Mette. Du behøver ikke rive gulerødderne, bare vend dem i blandingen – så bliver de perfekte :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor lyder det bare lækkert med gulerodsbøf. Det vil jeg da også prøve at lave en dag :)
    Tak for tip :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Tak Ida, det må du endelig prøve. Pas på, de kan blive ganske vanedannende :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgensmoothie med vitaminer og gryn