• ···
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - det er NU hylden blomstrer!

SKØN BROWNIE – med hasselnødder, chokoladelåg og pistaciekerner

14062012michaelssvendeprve293

Nogen gange falder man over opskrifter, som lyder SÅ lovende, at man faktisk føler man gør noget forkert ved ikke at prøve. Så det var netop hvad jeg gjorde, da jeg faldt over opskriften Verdens bedste brownie. Ja, de skrev sågar, at man godt kunne stoppe jagten efter den perfekte brownie. Og jeg skal da lige love for, at den opskrifter bliver gemt til evig tid. For hold nu fest! I min optik var det nemlig lige præcis den perfekte brownie. Lækker og chokoladefyldig, blød og klæ – og for lige at gøre den til den bedste valgte jeg at smelte hvid chokolade som et sprødt låg, med hakkede pistaciekerner. Mmm…
Opskriften har jeg fra denne fine side – som jeg så netop har fået konstateret, holder præcis hvad de lover.

Ingredienser
125 g. god mørk chokolade ( 80 %)
150 g. hasselnødder
160 g. mel
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
2 spsk. vanilliesukker
200 g. smør
200 g. sukker
200 g. brun farin
6 æg (mellem størrelse)
200 g. hvid chokolade
1 ps. pistaciekerner (usaltet)

Opdateretfornylig2-007Fremgangsmåde
Hak chokolade og hasselnødder sammen. Mel, bagepulver, kakao og vanillesukker blandes godt sammen i en skål.

Smør, sukker og farin røres godt sammen i en røremaskine med piskeris. Æg tilsættes et ad gangen under piskning, herefter melblandingen. Til sidst røres chokolade/nøddeblandingen i. Det hele hældes i en smurt form (30×40 cm) og bages ved 170 grader i 30-40 minutter afhængig af formens tykkelse.

Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel den med en ske/kniv på kagen. Hak dine pistaciekerne og drys dem over kagen.
Jeg skar kagen ud med det samme, og kom stykkerne hen på en tallerken og lod dem stå i køleskabet et par timer. Kom evt. et stykke bagepapir på tallerken så de ikke klister for meget.
VELBEKOMME :- )

   

3

  • Julie

    Uhm! Jeg bagte den igår – tilsatte dog kaffe i stedet for hasselnødder, da min bror ikke kan tåle dem. Men åh den smagte fantastisk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhms! Har ledt og ledt med chokolade lygten efter den perfekte brownie! Jamen det skal da simpelthen testes, når du taler så godt for den! Tak for tippet og ha en vidunderlig fredag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja, praecis! Den er svaer at finde – men den findes. Lad mig endelig hoere naar du har lavet den :-) Rigtig god weekend, din vej :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet hyldeblomstsaft - det er NU hylden blomstrer!