Citrusade - læskende lækkert

Foccaciabrød med søde tomater

Photobucket

Et perfekt familiebrød, der vil klæde de fleste grill-måltider. Jeg bagte dette forleden aften, da vi udnyttede de sene solstråler på altanen, camufleret i grill-os og rosé – en anbefalelsesværdig coctail.

opskrift
25 g gær
6 dl vand
2 spsk salt
1 spsk honning
600 g hvedemel
200 g durummel
3 spsk friske rosmarinblade
4 spsk olivenolie
400 g tomater på stilk
havsalt og friskkværnet peber

Rør gæren ud i vand, sammen med salt og honning. Hæld melet i skålen, lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen – cirka i 5 minutter. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir og olivenolie. Drys rosmarin hen over dejen, og pres det godt ned med fingerspidserne – dryp olivenolie over og drys med havsalt og peber.
Dæk bradepanden til med køkkenfilm, og sæt den køligt – lad den koldhæve minimum 8 timer, gerne natten over.
Dejen skal være hævet til nærmest dobbelt størrelse, når den tages væk fra køl. Lad den stå og hvile lidt ved stuetemperatur. Fordel tomaterne i dejen og pres dem forsigtigt ned. Bag foccaciaen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 25 minutter.

Photobucket

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citrusade - læskende lækkert