• ···
Sommersalat med nye kartofler og rucola

Hindbær macarons – & grove macarons med chokoladelåg

Macrons er efterhånden en gammel nyhed. Men det gør dem bestemt ikke mindre fantastiske. Christina & jeg har både kastet os ud i at lave dem selv, og selvfølgelig været forbi stranges cake-away, og smage de mange forskellige lækre varianter.
Forleden skulle jeg holde tøseaften, hvor vi samles 6 piger og spiser, snakker og catcher up. Så jeg greb muligheden for at prøve disse lækre hindbær macarons. Opskriften er tyvstjålet fra den søde Maja– hvis blog jeg elsker, elsker, elsker. Min absolut favorit blog, når det kommer til søde sager. Kig forbi hendes fine blog.

IMG_5091

Ingredienser
130 g mandler (mandelmel)
225 g flormelis
3 store æggehvider (stuetemperatur)
75 g sukker
knuste frysetørrede hindbær

50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
50 g hindbær

Fremgangsmåde
Mandlerne smuttes og tørres i et viskestykke, så de ikke er fugtige. Mandlerne blendes til mandelmel- kom dine frysetørret hindbær i (jeg hældte bare i forhold til hvornår jeg synes de havde en fin farve.) Flormelisen blendes nu sammen med. Melet skal lige gennem en si, for det bliver helt fin mel. OBS. her gemte jeg det grove mel, som ikke kunne sigtes – og lavede nogle lidt anderledes “macarons”. Se opskriften længere nede. Æggehviderne piskes lidt stive, og sukkeret kommes i og æggemassen piskes nu helt stiv. Så vendes “melet” sammen med æggemassen.
Dejen kommes i en plastikpose, et lille hul klippes og de fine små macarons trykkes ud på bagepapir. Her er der mange tips og tricks rundt omkring, et er blandt andet at tegne runde ringe på bagepapiret, for at sikre at alle dine macarons bliver ens. Jeg tog den på gefülen. Når de er formet på bagepapiret, er det vigtigt de lige kan få lov at sætte sig. Derfor skal de stå i 20 minutter, inden de skal i ovnen.

20 minutter senere…
SÅ skal de fine små kager i ovnen – bages ved 160 grader (alm. ovn) til de er hævet – og har fået en lille fod. Det er lidt en teknik, for de må ikke få for meget, ej heller for lidt. Det kræver øvelse, og mine blev heller ikke perfekte denne gang. (men det ødelægger ikke smages – don’t worry)

10-13 minutter senere…
Nu er de fine kager bagt. De skal have lov at køle inden de fjernes fra bagepapiret. Her brugte jeg en skarp tynd kniv, til at løsne dem.
Mens røres hindbærcremen sammen, bland alle ingredienserne – her er det vigtigt at smørret er stuetemperatur. Så smøres den på din macarons – og der laves små sandwich. Voíla!

Photobucket

Da jeg jo have en del mel tilbage, som ikke kunne komme gennem min sigte, valgte jeg at piske et bærge æggehvider stive sammen med 35 g. sukker. Så vendte jeg den “grove” mel sammen med. Og vupti – en plade med nye “macarons” kom i ovnen, samme måde som de andre. Jeg smeltede noget mørk chokolade over et vandbad, og fordelte den på makronerne og dryssede med kokosmel.
De var faktisk et rigtig hit – specielt fordi chokoladen gav et rigtig godt twist, til den lidt syrlige makron (altså, der var jo lidt større stykker frysetørret hindbær, i den grove mel)
Og pludselig var der en ny “macaron” med chokoladelåg. Helt sikkert noget jeg vil eksperimenter lidt mere med i fremtiden.

Opdateretfornylig3

Her til sidst, vil jeg bare gerne sige, at Christina og jeg er  glade for at I følger os. Vi bliver så glade, hver gang der tikker en kommentar ind- eller der kommere flere følgere på facebook og bloglovin. Tusinde tak, I gør det meget sjovere :- )

 

   

21

  • Kathrine

    Hvor mange macarons giver opskriften ? Og hvilken diameter har de ca. når du sprøjter dem ud på bagepladen ? Hvis man bruger mandelmel skal der så mindre i, da “skallerne” allerede er taget fra eller har det ingen betydning ?
    Billedet for en til at ville gå i gang med det samme, men syntes lige at jeg ville have de sidste detaljer på plads :)
    På forhånd tak for hjælpen og den skønne opskrift

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

    De der frysetørrede hindbær, hvad er det for noget? Og hvor findes det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det er som det lyder, frysetørret. Man kan få mange forskellige slags. På gammel Kongevej ligger en store fin kage butik med ALT! Den er virkelig vild – der har jeg købt mit :-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold nu op Maria hvor er de flotte!! :-) Vi har også prøvet at lave nogle for længe siden, men de blev godt nok ret flade i det! Det kan være vi snart til begive os ud i og prøve det igen, heh.
    Hav en rigtig god dag :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Hvor er du sød, Laura. Tak!!Men med jeres madøje, så er jeg sikker på i sagtens kan. God dag din vej, smil :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søde Maria, hvor er jeres macarons fantastisk fine! Virkelig godt arbejde!

    Og jeg kunne ikke være mere enig: macarons er vidunderlige! Også selv om de ikke er en nyhed længere.

    Jeg får straks lyst til at springe i køkkenet og lave en portion. Jeg tror sørme, jeg gør det! :)

    Og til slut: tusind tak for jeres hjertevarmende ord om min blog :)

    De sødeste chokoladehilsner Maja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det var pænt sagt. MEN de kan altså ikke måle sig med dine fine. Det kræver lige nogle flere gange.

      Fik du lavet nogle?
      Og det var bestemt det mindste – synes din blog er så skøn. Henter meget inspiration der. Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Jeg elsker jeres blog, det er sådan nogle dejlige opskrifter, som er til at lave for sådan en som mig, som ikke altid lige er en haj i et køkken :)

    Tusind tak for det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ihh, tusinde tak. Det er vi så glade for at høre. Tak for din søde kommentar :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser virkelig lækre ud! Jeg har flere gange oplevet, at de franske caféer opbevarer deres macarons på frost, og de smager dejligt alligevel. Så det kan I evt. gøre, hvis de skal holde lidt længere :-)
    Meyers bageri sælger nogle hindbærmacarons med lidt lakridspulver på toppen, og det kan også anbefales. Mums mums…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      På frost, spændende. Ku godt forestille mig de også var gode kølige :- ) Uhm, tak for tip.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej hvor er de fine! Super god idé med de sidste med chokolåg! Ha en dejlig aften

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja, det var lige før de var et større hit- end de alm. Men hvem elsker ikke et sprødt chokoladelåg? :-) God dag din vej

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh, hvor ser det skønt ud!! Jeg troede egentlig man skulle bruge sådan en fancy macarons-form for at kunne få æstetisk kønne kager, men det kan jeg med glæde konstatere ikke er tilfældet ;-)
    Tak for god inspiration

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Det kan da også godt være, at de bliver endnu finere med sådan en. Men det går egentlig også fint fint på bagepapir.
      Velbekomme da :- ) Tak for din kommentar

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

    Melissa: tjek evt Marias anden opskrift på macarons: http://smagsloejer.dk/2012/01/macarons/ – den får det hele til at virke lidt nemmere ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MUMS! Det er ikke fair, du altid lægger sådan noget lækkert mad og med lækre billeder til! ;-)

    http://www.johanneblog.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melisa

    Nøj, hvor ser de bare lækre ud.. Mmh. Jeg tror også snart jeg skal prøve at lave macarons, selvom de fleste siger det er svært :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      Ja, prøv endelig. Men det er ikke sværere end man gør det til. Gør det en dag du har god tid til at hygge med det :- )

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med nye kartofler og rucola