Hindbær macarons – & grove macarons med chokoladelåg

Macrons er efterhånden en gammel nyhed. Men det gør dem bestemt ikke mindre fantastiske. Christina & jeg har både kastet os ud i at lave dem selv, og selvfølgelig været forbi stranges cake-away, og smage de mange forskellige lækre varianter.
Forleden skulle jeg holde tøseaften, hvor vi samles 6 piger og spiser, snakker og catcher up. Så jeg greb muligheden for at prøve disse lækre hindbær macarons. Opskriften er tyvstjålet fra den søde Maja– hvis blog jeg elsker, elsker, elsker. Min absolut favorit blog, når det kommer til søde sager. Kig forbi hendes fine blog.
Ingredienser
130 g mandler (mandelmel)
225 g flormelis
3 store æggehvider (stuetemperatur)
75 g sukker
knuste frysetørrede hindbær
50 g smør
150 g flormelis
½ tsk vaniljeekstrakt
50 g hindbær
Fremgangsmåde
Mandlerne smuttes og tørres i et viskestykke, så de ikke er fugtige. Mandlerne blendes til mandelmel- kom dine frysetørret hindbær i (jeg hældte bare i forhold til hvornår jeg synes de havde en fin farve.) Flormelisen blendes nu sammen med. Melet skal lige gennem en si, for det bliver helt fin mel. OBS. her gemte jeg det grove mel, som ikke kunne sigtes – og lavede nogle lidt anderledes “macarons”. Se opskriften længere nede. Æggehviderne piskes lidt stive, og sukkeret kommes i og æggemassen piskes nu helt stiv. Så vendes “melet” sammen med æggemassen.
Dejen kommes i en plastikpose, et lille hul klippes og de fine små macarons trykkes ud på bagepapir. Her er der mange tips og tricks rundt omkring, et er blandt andet at tegne runde ringe på bagepapiret, for at sikre at alle dine macarons bliver ens. Jeg tog den på gefülen. Når de er formet på bagepapiret, er det vigtigt de lige kan få lov at sætte sig. Derfor skal de stå i 20 minutter, inden de skal i ovnen.
20 minutter senere…
SÅ skal de fine små kager i ovnen – bages ved 160 grader (alm. ovn) til de er hævet – og har fået en lille fod. Det er lidt en teknik, for de må ikke få for meget, ej heller for lidt. Det kræver øvelse, og mine blev heller ikke perfekte denne gang. (men det ødelægger ikke smages – don’t worry)
10-13 minutter senere…
Nu er de fine kager bagt. De skal have lov at køle inden de fjernes fra bagepapiret. Her brugte jeg en skarp tynd kniv, til at løsne dem.
Mens røres hindbærcremen sammen, bland alle ingredienserne – her er det vigtigt at smørret er stuetemperatur. Så smøres den på din macarons – og der laves små sandwich. Voíla!
Da jeg jo have en del mel tilbage, som ikke kunne komme gennem min sigte, valgte jeg at piske et bærge æggehvider stive sammen med 35 g. sukker. Så vendte jeg den “grove” mel sammen med. Og vupti – en plade med nye “macarons” kom i ovnen, samme måde som de andre. Jeg smeltede noget mørk chokolade over et vandbad, og fordelte den på makronerne og dryssede med kokosmel.
De var faktisk et rigtig hit – specielt fordi chokoladen gav et rigtig godt twist, til den lidt syrlige makron (altså, der var jo lidt større stykker frysetørret hindbær, i den grove mel)
Og pludselig var der en ny “macaron” med chokoladelåg. Helt sikkert noget jeg vil eksperimenter lidt mere med i fremtiden.
Her til sidst, vil jeg bare gerne sige, at Christina og jeg er så glade for at I følger os. Vi bliver så glade, hver gang der tikker en kommentar ind- eller der kommere flere følgere på facebook og bloglovin. Tusinde tak, I gør det meget sjovere :- )
Hvor mange macarons giver opskriften ? Og hvilken diameter har de ca. når du sprøjter dem ud på bagepladen ? Hvis man bruger mandelmel skal der så mindre i, da “skallerne” allerede er taget fra eller har det ingen betydning ?
Billedet for en til at ville gå i gang med det samme, men syntes lige at jeg ville have de sidste detaljer på plads :)
På forhånd tak for hjælpen og den skønne opskrift