• ···
Iced banana - sommertreat på pind

Pæresalat med dadler og stegt oksefilet

Mm, elsker at sommeren er årstiden for alverdens lækre salater. Her er der i alt fald ikke et middagsbord, uden en lækker salat eller to. Lige på det punkt, er jeg altså en rigtig tøsepige. Stik mig hellere en spændende lækker salat, fremfor et stykke kød. Her har jeg helt sikkert et par veninder, som ikke kunne være mere uenige. Men det gør mig altid mere kreativ, for at finde nogle anderledes salater- som kan hjælpe mig med at overbevise om salatens klaare overlegenhed ved diverse middagsselskaber ;- )

Denne salat kan jeg dog ikke selv tage kredit for. Min kære mor har opskriften fra en veninde. Men ikke desto mindre, er det simpelthen en lækker lækker sommersalat. Den sprøde pære, med de søde dadler og det stegte oksefilet spiller altså bare vanvittigt godt med det stærke fra forårsløget og den dejlige olie/balsamico dressing.
Så tror jeg vidst også lige jeg fik talt for salaten. Her får i opskriften, enjoy.

smagsljerdk013

Ingredienser
(2 pers.)
2 store håndfulde spinatblade
3 forårsløg
4 dadler
2 friske, sprøde, pære
6 skiver oksefilet (eller parmaskinke)
pinjekerner
primadonna ost efter smag

4 spsk olivenolie
4 spsk balsamico
1 spsk acie honning
salt & peber

Opdateretfornylig2-008

Fremgangsmåde
Skyl salaten, pæren og forårsløgene. Hak spinatbladende groft,og kom dem i en skål. Pæren skæres i små både, og blandes i. Hak forårsløgene og skær dadlerne i små stykker. Bland nu salaten rundt. Rist pinjekerner på en tør pande, til de bliver gyldne. Kom herefter lidt olivenolie på panden, og steg dine oksefilet stykker sprøde som bacon. Lad dem køle af.

Bland nu dressingen sammen, smag til med salt og peber. Hæld dressingen ud over salaten, og sørg for at blande det endnu en gang. Til sidst rives osten hen over, pinjekerner samt oksefileten kommes nu ud over salaten.
Velbekomme :- )

Opdateretfornylig3-001

   

1

  • Hvor ser den bare god ud, elsker pære i salat, og nye variationer kan vi bare ikke få nok af. Ville nok bytte dadler ud m figner, er ikke så meget til dadler. Mums. Tak for opskriften og Go søndag

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iced banana - sommertreat på pind