French toast n' berries

Rababerkage med sej kokos-marengs

Photobucket

ENDELIG fik jeg også anledning til at fejre rababersæsonnens indtræden – og hvad er bedre, end at forkæle familien med en god kage?!
En eftermiddag i sidste uge blev mor sendt i haven, fine friske rababer blev plukket, og der blev taget billeder heraf. Jeg smækkede kagen sammen, men grundet et ordenligt aftensmåltid, fik vi først dessert henad klokken 23. Billederne blev derfor temmelig uskarpe og mørke, men jeg har forsøgt at rette lidt op på tonerne, så i kan se hvor lækker kagen blev.

opskrift
Inspiration fundet på Foodblogging
120 g smør
100 g rørsukker
1 vaniljestang
1 1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
3 dl mel
2 æggeblommer
1/2 dl mælk
500 g rababer

Marengstop
3
æggehvider
1 1/2 dl sukker
50 g kokosmel
50 g hakkede mandler

Smør og mel røres sammen, hvorefter rørsukker, vanilje, bagepulver, salt, æggeblommer og mælk tilsættes. Dejen røres sammen, til jævn konsistens opnåes.
En springform (omkring 20cm) beklædes med bagepapir, hvorefter dejen hældes i. De snittede rababerer fordeles udover dejen, hvorefter den bages i 30-36 minutter ved 200 grader.
Lad kagen køle lidt af, imens du laver marengsen. Hviderene piskes stive og sukkeret tilsættes og piskes til en klæg masse. Kokos og hakkede mandler vendes i, og fordeles så på toppen af kagen. Kagen bages igen, i 20-25 minutter ved 180 grader. 
Obs. Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere noget, alt efter rababernes friskhed og ovntype. Da vores var friskplukkede fra haven, afgav de meget væde, hvorfor kagen måtte retur i ovnen – da den simpelthen flød for meget ud.

Photobucket

4 kommentarer

 • Det ser lækkert ud som altid, Christina :-) Hav en rigtig god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Tak for din søde hilsen Laura. Den smagte ganske forrygende :- )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er du gal, hvor ser den kage åndssvagt god ud – er sikker på, at jeg kommer til at drømme om den i nat, gudskelov, at jeg har rabarber i fryseren!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Det er jeg glad for at du synes Anne. Du må snarest igang med dine rabarber. Søde drømme til dig ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

French toast n' berries