• ···
Spis maven flad - Blomkålssalat med avocado og blåbær

Sommersalat med nye kartofler og rucola

Photobucket

I sidste uge, da sommeren endnu viste sig fra sin pæne side, inviterede vi underboen op til grill på altanen. Rammerne var sat, rosé, grll-kul og lækker mad. Salaten blev denne sommerlige kartoffelsalat, som altid er et hit. Det er svigermors opskrift, den er enkel – og uden det sædvanlige gule kartoffel-salat-snask, som jeg ikke er så vild med.

opskrift
1/2 kg små nye kartofler
1 bakke rucola salat
1 (eller 2) avocado
1 lille bakke cherrytomater
1 bøtte salattern
1 lille bundt frisk basilukum
1 lime – saften heraf
1 spsk sirup – gerne ahorn
1 tsk olie – solsikke/oliven
salt og peber

Skyl kartofler og kog dem i 15-20 minutter. Alle ingredienser klargøres, blandes, kartoflerne skæres i halve (afkølede) og vendes i salaten.
Lime, sirup, olie og salt/peber mixes sammen og dryppes over salaten. Bon appetit!
Ps. salaten her, bliver kun endnu bedre med en lækker luns foccacia brød on the side!

Photobucket

   

5

  • sofie

    nogle saltede peanuts ville give den en god salt smag også!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsebeth

    Det er en god idé at vende de varme/lune kartofler i marinaden og lade det stå, indtil det andet blandes i. Det gør, at kartoflerne tager mere smag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • smagsloejer

      God idé, det må jeg forsøge næste gang. Dog bliver salaten bedst med fine nye danske kartofler, og dém vil jeg nødig overdynge med anden smag ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kartoffelsalat er bare en fast bestanddel af sommeren! Denne ser ud til at være en simpel, men lækker én af slagsen. :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis maven flad - Blomkålssalat med avocado og blåbær