California Slaw - sommerfrisk kombi af frugt og grønt

Creamy skildpadde-is på ny ismaskine

Photobucket

Endelig blev det tid, til indvielse af min nye labre is-maskine. Nu kunne jeg nemlig ikke stå imod længere, alle de lækre is-fristelser rundt i blogland, en is-sulten mave eller to, kombineret med en ligeså is-glad nabo der var frisk på tanken om en dele-ismaskine, så var lykken gjort – og ismaskinen indkøbt.

Al begyndelse er svær – jeg har kasseret en enkelt frugtvariant, da konsistensen har drillet mig en smule, men denne luftige skildpadde-version var der ingen grund til at kassere, den blev spist op og gjorde lykke i sommer-maverne.

opskrift
2 æggeblommer
2 dl mælk
4 store chokolade skildpadder
20 g flormelis
1 1/2 dl piskefløde

Smelt  2 skildpadder over vandbad, pisk æg og flormelis sammen og bland med chokoladen og derefter mælk. Piskefløden piskes til flødeskum, og vendes med chokolademassen. Kør på ismaskine i 30 minutter.
Når isen er færdig, knuses de sidste skildpadder og vendes i isen. Isen bør kunne spises direkte fra maskinen, min var en smule for flydende, så den blev frosset lidt mere.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

9 kommentarer

 • Sine Jørgensen

  Hej
  Det ser virkelig lækkert ud det der. Jeg glæder mig allerede til sommeren. Men må da indrømme at jeg bliver lidt fristet til at købe en ismaskine allerede nu. Dit blogindlæg fik mig til at se lidt omkring. Og faldt over Punkt1’s modeller.
  http://www.punkt1.dk/husholdning-koekkenudstyr-ismaskiner/pl/198/
  Nogen der har erfaringer med dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Christina, jeg skal til at købe en ismaskine, men kan ikke rigtig beslutte mig for, hvilken en jeg skal købe. Jeg har fundet denne side http://madmaskiner.dk/ismaskiner/ hvor de viser og fortæller en del om ismaskiner, men kunne godt tænke mig en personlig anbefaling. Hvilken ismaskine bruger du og er du tilfreds med den?
  Mvh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • smagsloejer

   Hej Line.
   Åh, der er så mange på markedet. Min er fra Phillips. Vist 1 eller 2 liter.
   Jeg må indrømme, at jeg ikke har haft det store held med den. Jeg har ikke fået sat mig ordentligt ind i det, så de 3-4 gange den har været i brug, har jeg faktisk ikke været tilfreds.
   Synes konsistensen er for blød – tit er den perfekt og “frossen i midten”, mens isen i siderne er som soft ice.

   Hvis du vil invistere lidt, vil jeg klart gå efter en med kompressor. Og plads til 2-3 liter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det lææækkert ud!!! :-) åhh
  Knus, og god dag

  http://smilanne.blogspot.com – blog om træning og sundhed (ironisk, hva’?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Smagsloejer/Christina

   Det er jeg glad for at du synes – Tak! Tjo, men alt med måde ikk? ;)
   Jeg kigger straks forbi :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj det ser godt ud! Hvilken ismaskine har i investeret i? Jeg ved at jeg vil have én med indbygget kølefunktion (dvs uden et kølelement, der skal i fryseren først), men derudover er jeg meget i tvivl om hvilken slags (læs prisklasse) jeg skal kaste mig over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Smagsloejer/Christina

   Hej Julie og tak :-)
   Dét forstår jeg søreme godt, det må også blive næste projekt – en med kompressor. Det rakte SU’en dog ikke til i denne omgang, så det blev den billige testvinder fra Philips.
   Jeg læste denne test og besluttede mig, da det var den eneste hvor skålen ikke skulle bakses ind i mini-fryseren, men kun det lille flade køleelement.
   Jeg tester den på livet løs og kæmper for at nå den heelt rette konsistens :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line K.

  Hvilken ismaskine har i købt, og virker den tilfredsstillende.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Smagsloejer/Christina

   Jeg har købt en forholdsvis billig testvinder fra Philips, der kan rumme godt 1 liter is.
   Indtil videre fungerer det nogenlunde, jeg arbejder lidt på konsistensen, da jeg ikke synes at den bliver helt frossen nok uden en tur i fryseren, men ellers er det upåklageligt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

California Slaw - sommerfrisk kombi af frugt og grønt