• ···
Marengsreder med sommerbær i hyldeblomstcreme

Den klassiske jordbær-syltetøj

Photobucket

En helt simpel opskrift på den klassiske jordbær syltetøj med gode gedigne jordbærstykker i. Er man mere til en cremet syltetøj uden klumper, blendes eller moses bærrene selvfølgelig bare efter opkog.

opskrift
500 g friske eller frosne bær (fx jordbær eller hindbær)
180 g sukker

Sukker drysses over bærrene og lad dem stå, til de safter. Bring langsomt blandingen i kog. Når bærrene er møre, tilsættes 1 spsk sukker blandet med 1 tsk Rød Melatin, hvorefter det koges i 1 min, skummes af (med en ske) og så hældes på rengjorte og Atamon skyllede glas. 

Alternativt til Rød Melatin (der stiver syltetøjet), kan sukkermængden forhøjes til minimum 250 gr.

Photobucket

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marengsreder med sommerbær i hyldeblomstcreme